Bună ţară, rea tocmeală, mama ei de rânduială!

Profesorul  Marian Preda a explicat, pentru EVZ, ce înseamnă raportul şi a delimitat publicarea acestuia de campania electorală (Andreea Archip – Joi, 24 Septembrie 2009).

Şi iată ce ne spune domnul profesor: „Vă spun eu, raportul sesizează şi unde se pot găsi bani. Vă dau şi un exemplu: pensiile de invaliditate. Există judeţe în care sunt 30% dintre pensionari, pensionari de invaliditate, există judeţe unde sunt doar 6%. Este evident că în cele cu 30% sunt foarte mulţi pensionaţi fraudulos. Să-i găsească, să le anuleze pensiile lor şi să dea mai mulţi bani pentru cei care chiar merită să aibă pensii de invaliditate. „Cornul şi laptele” e un program foarte bun pentru zonele sărace, în Bucureşti, în cele mai multe dintre şcoli, pentru că părinţii au bani să le ia copiilor alimente mai bune, cornul şi laptele sunt aruncate, le iau femeile de serviciu. Sunt bani risipiţi, care ar trebui duşi în comunităţile sărace astfel încât, pe lângă „cornul şi laptele”, copiii să mai primească şi un măr. Mai sunt exemple de inechităţi, de ce guvernanţii nu au făcut nimic! Şi, apropo, unde sunt celelalte rapoarte? Nu spun că nu sunt rapoarte de cercetare făcute de organizaţii internaţionale, mulţi dintre noi au lucrat la ele. Noi nu am folosit date noi, sunt foarte puţine date furnizate de cercetări de ultimă oră, dar sunt date din cercetări anterioare.

Respectele mele domnului profesor pentru rapoartele  făcute degeaba(spun degeaba pentru că domnia sa  se întreabă”…de ce guvernanţii nu au făcut nimic! Şi, apropo, unde sunt celelalte rapoarte?”) , dar am şi eu o întrebare: cine şi câtă încredere putem avea în cei ce hotărăsc cine sunt „cei pensionaţi fraudulos?” , pentru că dacă lupul e pază la oi, mai greu veţi tăia răul din rădăcini, eventual veţi reuşi să faceţi economii de la cei ce nu mai au ce să dea. Copilaşii săraci să stea liniştiţi că vin alegerile şi poate se aleg cu un măr în plus şi gata cu sărăcia.

Bieţi pensionari şi copilaşi, dormiţi liniştiţi că ne fac aleşii noştri câteva programe de ieşire din criză, cât ai zice peşte. De la copilul de ţâţă până la moşul cărunt cu barba sură toţi veţi fi protejaţi.

Se pare că istoria se repetă, în fiecare regim tot cel obidit trebuie să plătească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s