Pavarotti Domingo Carreras

Luciano Pavarotti s-a născut la Modena, în nordul Italiei, pe 12 octombrie 1935. A murit tot la Modena, în urma unui cancer la pancreas, pe 6 septembrie 2007. În copilarie a făcut mult sport, fiind şi la o vârstă înaintată pasionat de fotbal, tenis şi călărie.

A debutat pe scena sălii de operă din Reggio Emilia, pe 29 aprilie 1961, cu aria lui Rodolfo din „La Boema” de Puccini. Pavarotti a avut patru fete, trei din prima căsătorie cu Adua şi o fată împreună cu a doua soţie, Nicoletta Mantovani.

Pe 11 august 1999, Luciano Pavarotti a susţinut un concert extraordinar în aer liber, pe o scenă ridicată în Piaţa Constituţiei (Palatul Parlamentului) din Bucureşti, având în program canţonete şi arii din opere.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Luciano_Pavarotti

José Plácido Domingo Embil (n. 21 ianuarie 1941, Madrid) este un tenor şi dirijor spaniol.

În 1949, Plácido Domingo s-a mutat în Mexic împreună cu părinţii săi, ambii cântăreţi de zarzuela. A studiat canto, pianul şi arta dijorală, debutând ca bariton.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Pl%C3%A1cido_Domingo

Josep Carreras i Coll (n. 5 decembrie 1946, Barcelona, Spania), cunoscut ca José Carreras, este un tenor spaniol originar din Catalonia. Unul dintre cei mai proeminenţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, fiind absolut remarcabil mai ales în operele scrise de Verdi şi Puccini. Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii şi numeroase prezenţe în studiourile de înregistrare.

Carreras a dobândit o largă faimă şi recunoaştere internaţională ca fiind unul din „Cei trei tenori„, alături de Plácido Domingo şi Luciano Pavarotti într-o serie de concerte foarte populare începute în 1990 şi continuate până în 2003. [1] Carreras este, de asemenea cunoscut pentru eforturile sale umanitare îndreptate spre tratarea leucemiei. Carreras este fondatorul şi preşedintele instituţiei La Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia (în română Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei), pe care tenorul spaniol a constituit-o în 1988, după recuperarea sa aproape miraculoasă din cumplita boală.

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Carreras

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s