Timpul rectiliniu

https://i2.wp.com/silviuvasile.ro/wp-content/uploads/2009/07/timpul-oprit.jpg

În prag de an nou ne grăbim să facem urări pline de speranţa unui început bun cu pace, sănătate, belşug etc.  E momentul în care încercăm să ne sunăm familia, prietenii, cunoscuţii să ne bucurăm împreună de un alt început, dar semenii noştri ştiu că noi suntem mereu alături în simţire fără să cuprindem în timp, în date, aşezate într-un timp rectiliniu, dragostea noastră unul faţă de altul.

Timpul este rectiliniu doar pentru cei ce nu mai au speranţa veşniciei, cei care cred că totul se consumă aici şi acum, cei care cred că aici este şi iadul şi raiul, cei care nu-şi consumă viaţa împreună cu Dumnezeu.

De aici nebunia unui consum excesiv la date fixate ca etalon de redescoperire a binelui, al binelui perceput chiar pe plan afectiv un dar „cu porţia”.

Starea de bine pe care dorim să o avem e legată de acest timp rectiliniu, ne umplem mintea de simboluri deşarte.

O masă îmbelşugată, superstiţii legate de materie, de lumesc, ne face să cheltuim mai mult şi să consumăm mai mult la aceste sărbători.

Masa festivă de Anul Nou este bine să fie decorată cu crenguţe de brad, iar în casă mănunchiul de vâsc se spune că străjuieşte uniunea familiei.

Brăduţul de Crăciun şi-a îndeplinit menirea şi în acest an, dar puţini ştiu că în noaptea de Anul Nou, crenguţele de brad şi cele de vâsc au menirea lor pentru chemarea norocului în anul care vine.

Decorarea mesei festive cu crenguţe de brad, pe care se aşează platoul cu peşte semnifică înmulţirea banilor din casă la fel ca şi solzii peştelui. Aveţi sau nu, şampanie la masă în paharul cu care veţi ciocni cu familia sau prietenii puneţi un inel de aur, pentru ca metalul să stea în preajma dumneavoastră pe parcursul anului ce vine.

Aurul muncii sau al afacerilor să curgă precum vinul sau şampania din pahar. Spuneţi în gând o rugăciune în care nu cereţi divinităţii nimic în afară de ocrotire.
In noaptea de anul nou  faceţi un efort şi oricât de mult v-ar face plăcere nu mâncaţi friptura de pasăre chiar dacă curcanul tronează apetisant.  Superstiţia spune că suntem predispuşi să împraştiem toate realizările la fel cum pasărea scurmă tot în jurul ei.

Mănunchiul de vâsc nu trebuie să lipsească mai ales din casele familiilor care au tineri în pragul căsătoriei. Se spune că vâscul deschide la miezul nopţii drumul iubirii şi al sorţii şi cheamă norocul pentru cei singuri care doresc să-şi găsească perechea în anul ce vine.
sursa>http://www.adevarul.es/stiri/social/bradul-vascul-simboluri-care-aduc-noroc-dragoste

Unii trăiesc adevărate schimbări emoţionale, dacă nu pot să-şi urmeze aceste ritualuri. Tot ce li se întâmplă în noul an este sub semnul ghinionului „am început anul prost”, uitând că timpul nostru este o vreme a dăruirii.

Acest timp este un dar… „dar din dar se face rai”.

L-am primit în dar de la Dumnezeu, trebuie să-l dăruim în adevărata comuniune cu semeni, într-o împreună lucrare a binelui, prin continuarea Sfintei Liturghii dincolo de lăcaşul de cult, în tot timpul vieţii noastre.

Într-un  corolar, timpul nu trebuie să fie rectiliniu, ci trebuie să-şi aibă pasul lui spre cer, spre Dumnezeu.

Nu acele urări de bine din prag de an nou ne fac să trăim în adevărata comuniune cu semenii, ci dragostea necondiţionată, nesfârşită pe care o avem unul faţă de altul, trănind în armonie şi bună înţelegere ceas de ceas, clipă de clipă, într-o rugăciune continuă adusă Tatălui ceresc, aceasta este cea care  aduce bunăstarea harică.

La Dumnezeu o mie de ani sunt ca o clipă…

http://bastrix.files.wordpress.com/2009/07/implinirea-profetiilor.jpg?w=470

sursa imaginii> http://bastrix.files.wordpress.com/2009/07/implinirea-profetiilor.jpg

Pentru că orice încercări sau suferinţe vom avea, nu trebuie să deznădăjduim „Pe cat prisosesc pătimirile lui Hristos întru noi, cu atât prisoseşte prin Hristos şi mângâierea noastră” (II Corinteni 1, 5). Acela care lasă să vină pătimirile asupra noastră, tot El este Care ne şi mângâie şi ne ajută în ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s