„Coruţ, discipol al diavolului”

Aşa cum ne-am obişnuit deja cu stilul inconfundabil al lui Gigi Becali, care deşi cu bună credinţă, nu are cunoştinţe suficiente pentru al contracara pe Coruţ, dă cu băţul în baltă venind cu soluţia lui arhicunoscută „îţi dau bani Diaconescule numai să nu-l mai aduci pe Coruţ  care este un discipol al diavolului”.

Prin astfel de afirmaţii nu poţi decât să-i ridici mingea la plasă unui Coruţ, fost ofiţer de securitate în serviciul de spionaj al statului român, acum  scriitor, care are putere de informare( acum însă am mari dubii asupra puterii  de selecţie informaţională a domniei sale), abil în manipularea cuvântului, un tip inteligent, însă cu toate acestea doar un sofist.

Are un Dumnezeu, pe care el îl recunoaşte Atotputernic, dar totuşi nu atât de puternic încât să poată crea ceva peste puterea de înţelegere a omului şi doreşte să-L cuprindă ştiinţific, prin puterea raţiunii.

Însă ceea ce numeşte Pavel Coruţ ca fiind Dumnezeu Omniprezent, este doar un Zeu inventat de mintea lui şi imaginaţi-vă că pentru aceasta, a cercetat, a studiat atât încât s-a rătăcit.

În înţelepciunea sa, poporul român are o vorbă, „unde-i multă minte e şi multă prostie!”

După ce Pavel Coruţ aruncă cu blasfemii la adresa creştinismului(afirmă că nu este creştin, dar crede în Dumnezeu), tot el spune că se roagă lui Dumnezeu, dar spune că Iisus nu este fiul lui Dumnezeu şi pretinde că s-a documentat ştiinţific(însă nici ştiinţa nu este exactă).

Oare  simte o oarecare „lipsă de popularitate”(pentru că nu ajunge să scrii, mai trebuie să fii şi citit, dar poţi să te mulţumeşti şi cu vânzarea cărţii, indiferent că aceasta va fi citită sau uitată pe un raft în biblioteca personală a omului), oare crede că trebuie ” să se reinventeze” prin ceva care şochează?”

Şi-a prezentat opţiunea/ „deschiderea” de a discuta la Diaconescu cu reprezentanţi ai bisericilor, cu creştini, sau necreştini ca să dezbată „tema şocantă”.

Sinoadele ecumenice, au combătut deja ereziile.

Defapt nu ştiu de ce a avut un rating atât de mare Diaconescu pe acest subiect.

A pus Coruţ „coada la cireşe”?

Nimic nou.

Nici cei ce l-au condamnat pe Iisus, n-au crezut în El.

Oare Coruţ are ceva cu clerul, cu creştinismul?

Cine oare la dezamăgit, sau ce frustrări are?

Dacă tot doreşte să meargă pe firul logicii, întrebarea logică ar fi -cum poate cuprinde finitul Infinitul?

Noi suntem limitaţi în timp şi spaţiu, cum putem să-L cuprindem cu mintea/gândirea noastră limitată pe Dumnezeu-„Alfa şi Omega„, Dumnezeu cel Infinit?

Deranjează creştinismul, pe cine şi de ce?

„Fiecare om are haosul său personal. Acesta ar cunoaşte trei faze.

În prima îţi ignori, haosul.

În a doua rătăceşti prin el.

În a treia încerci, dacă mai ai puţin timp, să-ţi pui puţină ordine.”

4 răspunsuri la „„Coruţ, discipol al diavolului”

  1. SI-A FACUT SI DIACONESCU RETING CU CORUT. ASTA E. SUNT NISTE SPECII CARE NU-SI MERITA ASA OMENIE IN FATA OAMENILOR, AVAND SUBIECT BISERICA. RUSINE!

  2. Dragi prieteni, ceea ce a spus Pavel Corut, un bun prieten de-al meu, nu este deloc inedit in ochii unui evreu. Evreii considera ca Yeshua/Iisus nu avea cum sa fie Mesia/Mashiach, deoarece Mesia ar trebui sa se nasca in miezul verii, nicidecum in decembrie ori…martie. Mai nou, sionistii considera ca nici nu mai au nevoie de mantuire, putandu-se mantui pe cont absolut propriu, gratie stiintei si psihologiei. Asa ca…Quod erat demonstrandum! Ori, mai pe frantuzeste,C’est voila!

    • Dragă Ileana, în calitate de prietenă a domnului Coruţ mă bucur că ai întărit remarca mea, cea legată de faptul că nu e nimic inedit în aberaţiile dânsului cu privire la acest subiect.
      Ai spus „Mai nou, sionistii considera că…”, e bine de lămurit faptul că, credinţa adevărată nu este un trend, trendurile vin şi se duc, însă aici vorbim despre ceea ce au exprimat oficial Sfintele Sinoade, acele adunări binecuvântate formate din membrii ai Bisericii lui Hristos veniţi din toată lumea.
      Aşa că, bine punctat „Quod erat demonstrandum! „, ori dacă vrei „C’est voila!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s