Opinii

Liberalul  Crin Antonescu a spus că l-a văzut pe Anghel la şedinţa conducerii partidului de luni, când acesta „era un om absolut liniştit care avea o singură preocupare”, aceea de ai invita pe colegi pentru vineri la încheierea lucrării sale de doctorat.

„Pot să remarc că atacul de la Procuratură a venit pentru abuz în serviciu pentru a sfârşi condamnat pentru corupţie. Care corupţie? Putem să discutăm care corupţie că spre deosebire de celelalte cazuri, aici nu am avut de-a face nici cu indicii, nici cu mită, nici cu înregistrări. Am avut de a face cu o tranzacţie aprobată din câte înţeleg de Consiliul local. Nu putem să comentăm mai mult despre o hotărâre a unei instanţe”, a adăugat Crin Antonescu.

Mai multe vezi în sursa: http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-condamnarea-lui-anghel-a-fost-o-lovitura-de-trasnet-nu-ma-dezic-de-el-ii-sunt-alaturi-5757388

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat, joi dimineaţă, că „mandatul de arestare emis pe numele primarului a fost pus în executare conform procedurilor„.

Cristian Anghel a fost dus sub escortă în arestul Poliţiei Judeţene, unde a rămas peste noapte, iar până în prezent nu s-a stabilit unde va executa acesta pedeapsa cu închisoarea-http://www.mediafax.ro/social/primarul-din-baia-mare-condamnat-la-inchisoare-pentru-fapte-de-coruptie-5753805

Pe scurt, povestea suna cam asa: un consilier local PD-L  (fost PRM si fost PSD, si cu un trecut complicat) – Vasile Vlasin – sesizeaza DNA sa cerceteze “eventuale ilegalitati” in cazul cumpararii unui bloc de locuinte de la periferia municipiului. Era vorba despre un bloc ce adapostea familii nevoiase ce urmau sa fie evacuate de catre proprietar, care proprietar cumparase de la Cuprom blocul cu 150.000 de euro si il vinduse mai departe municipalitatii cu 550.000 de euro.

Cristian Anghel s-a vazut in situatia de a avea o gramada de familii evacuate si aruncate in strada, sub fereastra primariei, ori sa se inteleaga cu AF Chira Liviu (proprietara) si sa cumpere pentru municipalitate cladirea, lasind oamenii sa isi vada mai departe de viata lor. Blocul este de tip “NATO”, locuit de familii sarace si, ca atare, arata ca vai de mama lui. De asta, si pretul de 550.000 de euro. O casa mai modesta sau o jumate de apartament ca al Ioanei Basescu!

“Eventualele ilegalitati” vizau faptul ca asociatia lu’ Chira o luase initial cu 150.000 de euro, adica, mult mai ieftin, de la Cuprom. PD-L dorea sa stie de ce nu o luase municipalitatea atunci. Pai, pesemne pentru ca nu-i trebuia; la vremea respectiva. Sigur ca, nu se pune problema aici de a mai lua in calcul cererea si oferta. Ca municipalitatea nu avea unde sa adaposteasca familiile in chestiune, pe urma, apoi ca iesisera unii cu jalba-n protap etc.

Pentru DNA, judecind pe sablonul PD-L, cazul a fost extrem de simplu! Pretul era de 150.000, Anghel a dat 550.000, deci a “furat” 400.000 de euro. Totusi, instantele din Baia Mare, care stiau exact despre ce e vorba, l-au achitat pe Anghel. Numai ca DNA nu s-a lasat. Iar la Curtea de Apel Cluj s-a dat sentinta definitiva, cu executare, de 2 ani si 6 luni pentru abuz in serviciu. Instanta din Cluj a dat minimum posibil, caci pedeapsa este intre 5 si 15 ani conform legii, si a aplicat si circumstantele atenuante. Nu cu instanta este problema.(…)Ca atare, Anghel trebuia sa-i lase pe “boritii de tigani” din blocul din cartierul numit “Hotvon” sa crape in strada, sa i se rupa ca un bloc intreg e evacuat pe nepusa masa si ca oamenii nu mai au unde locui. Ce daca era primar? Ce daca trebuia sa se ingrijeasca de “binele general”? Trebuia sa ridice din umeri. Nu? Asa, a “furat”. Ce? Pai aici devine neclara povestea. Dar ce mai conteaza? Gloata imbecila pedelista jubileaza. Sa ii lege pe tori liberalii! Ca e evident ca toti fura! Mai ales, sa il lege si pe viceprimar! In fond, Anghel n-a facut si dres dupa capul lui, a existat o comisie. Si pina la urma s-a aplicat o hotarire a Consiliului Local!(…)Si, iata, intre timp, Anghel a si fost arestat. Ca o gluma amara, singurii care au fost alaturi de el au fost cei din Consiliul local. Adica cei care votasera hotarirea de cumparare a imobilului ce a suprat DNA-ul. Au votat si o noua hotarire (!) Anume, cer aminarea executarii sentintei pentru Anghel. Sigur ca nu depinde de ei. Au facut, cel putin, un gest.  -Sursa: http://ghilotina.wordpress.com/

Duminica, 21 martie, intre orele 12.00-15.00 va fi organizat un mars al tacerii. Grupul de sustinatori va porni de pe platoul din fata Palatului de Justitie pe traseul b-dul Republicii, b-dul Bucuresti, Piata Revolutiei, str. Gheorghe Sincai si platoul din fata Palatului Administrativ.

„Marsul reprezinta un protest in legatura cu condamnarea definitiva la o pedeapsa privativa de libertate a primarului Cristian Anghel. Marsul va fi organizat la solicitarea angajatilor din Primaria Baia Mare, ai serviciilor publice, solicitare inregistrate la Primaria Baia Mare si care astazi a fost aprobata de Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice. Invitam si baimarenii care doresc sa ni se alature sa participe la aceasta actiune”, a declarat Mircea Dolha, viceprimar Baia Mare. Sursa: http://www.infomm.ro/marsul-tacerii-pentru-bdquo-primarul-nostru-de-suflet-rdquo

Reclame

2 răspunsuri la „Opinii

  1. intr-o zi cineva va plati pentru aceste arestari,care distrug viata unui om nevinovat….daca justitia din tara nu e suficienta,macar mai avem o speranta Justitia Divina….si va veni cu siguranta.in viata asta totul se plateste si daca nu poti ajuta un om…macar nu- i face rau!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s