Mitingul organizat în sprijinul lui Cristian Anghel

UPDATE 1. Parerile baimarenilor despre acest miting sunt impartite. Unii spun ca trebuia organizat dar nu acu si nu din fata Palatului de Justitie. „Nu se impaca biserica cu justitia”, spune un baimarean ce are aproximativ 65 de ani, facand referire la faptul ca institutia judecatoreasca este amplasata intre doua biserici, de unde se aud slujbele religiuoase. Un altul spune ca Anghel ar fi trebuit judecat mai repede, nu la trei ani dupa ce a fost cumparat blocul. „Si daca trebuie sa plateasca, sa plateasca si consilierii, nu numai el. Ei o aprobat cumpararea”, spune un alt barbat, care asteapta si el inceperea mitingului.

UPDATE 2. La ora 12.10 in fata Palatului de Justitie se adunasera deja circa 1200 de persoane. Inainte ca oamenii sa porneasca pe traseul fixat anterior, a luat cuvantul viceprimarul Istvan Ludescher care a spus ca mitingul porneste din fata Palatului de Justie ca un act de recunoastere fata de judecatorii maramureseni care au dat sentinte drepte in cazul lui Cristian Anghel – dupa cum considera angajatii Primariei. Viceprimarul a declarat si ca actiunea initiata de Primarie pe cale judecatoreasca pentru amanarea punerii in aplicare a sentintei Curtii de Apel Cluj va continua, urmand a fi depuse noi acte la dosar (fara a se preciza insa natura acestora). In final, Ludescher a facut apel la ordine si disciplina pe toata durata derularii manifestarilor, cerand in acelasi timp ca, pe tot traseul marsului, sa nu se scandeze lozinci.

Alte alocutiuni vor fi rostite la punctul terminus al demonstratiei, in fata Palatului Administrativ.

La ora 12. 20, multimea s-a pus in miscare si coloanele de oameni s-au indreptat spre Prefectura, traseul fiind: Bulevardul Republicii, Bulevardul Bucuresti, Prefectura.

UPDATE 3. Ora 13.05. Manifestantii au ajuns in fata Prefecturii, pe platou. E vorba insa doar de capul coloanei de participanti la miting, in conditiile in care ultimele randuri de oameni se afla undeva in zona MacDonalds. Se estimeaza ca la manifestatie participa un numar de peste 2.000 de oameni. Sursa>http://www.infomm.ro/update-3-mircea-dolha-o-sa-vina-la-miting-atatia-oameni-cati-cred-ca-anghel-a-facut-bine-acestui-oras

Ioan Buda Tetu spunea:

Nu am nimic cu administratia, imi displace sa fac parte dintr-o structura sau alta, interesele comunitatii pot fi aparate si daca nu semnezi acte sau nu faci actiuni de sustinere a unuia sau altuia. De pe margine se vede cel mai bine si eu, a cincea roata la caruta politicii din Romania, ma gandesc ca Anghel a pacatuit prin faptul ca e dintr-un partid care nu mai este la guvernare. Alta vina a lui, daca poate fi numita asa, este ca era la carma unui oras ce emitea pretentii de capitala a unei viitoare regiuni. Baia Mare putea sa devina un pol al puterii administrative si politice in zona de Nord – Vest si, se pare, acest lucru cam deranja. Pe la Cluj sau prin alte orase.

Trebuie sa ne gandim ca raportul pe justitie a Comisiei Europene urmeaza sa fie prezentat in luna iulie si da bine la exterior daca lupta anti-coruptie prinde cheag. Pe de alta parte, valul de arestari din randul primarilor unor mari municipii ii pune cu botul pe labe pe altii, care prea fac ce vor ei in unitatea administrativ teritoriala unde au fost alesi.

Nu comentez sentinta data de Curtea de Apel Cluj, nu contest vinovatia primarului, care nu a atacat in contencios o hotarare a Consiliului Local indoielnica, cea privitoare la achizitia blocului ce l-a impins pe Cristian Anghel dupa gratii. Nu neg faptul ca acel consiliu local a votat de multe ori dupa cum voia primarul. Zic doar ca noi, baimarenii, am pierdut mult prin arestarea lui Cristian Anghel. Cel ce era greu de doborat de catre contracandidatii lui la fotoliul de primar si din fruntea unei organizatii politice a fost dat la o parte de pe scena politica de catre o instanta judecatoreasca. Indiferent daca in spatele sentintei sunt interese, indiferent daca un scenariu sau altul este real. Important este ca proiectele demarate de Cristian Anghel sa fie continuate de cel care ii va lua locul si acestora sa li se adauge altele. Viata merge inainte, Baia Mare trebuie sa depaseasca acest hop. Sursa: http://www.infomm.ro/cristian-anghel-sau-atacul-pe-mai-multe-fronturi#comments

Reclame

Un răspuns la „Mitingul organizat în sprijinul lui Cristian Anghel

  1. Intradevar in Romania sustinem Infractionalitatea. Dar nu v-ati pus problema de catre cine ??? De catre viceprimari compromisi cu dosare penale si care acuma tremura… Cercetati pentru ce ? Pentru aceiasi culpa: ABUZ IN SERVICIU !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s