Victime ale accidentului aviatic de lângă Smolensk

O listă cu pasagerii avionului prezidenţial polonez care s-a prăbuşit sâmbătă în Rusia a fost publicată de comitetul polonez pentru memoria naţională, care s-a ocupat de organizarea vizitei la Katin. O copie a fost obţinută de site-ul Novinite.com, care este republicată de ziarul Adevărul.

Lech Kaczynski — preşedintele Poloniei

Maria Kaczynska — soţia preşedintelui Lech Kaczynski

Ryszard Kaczorowski — în perioada 1989-1990 a fost ultimul preşedinte al Poloniei în exil.

Jerzy Szmajdzinski — vicepreşedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, candidat la alegerile prezidenţiale din 2010.

Wladyslaw Stasiak — directorul biroului de presă al Preşedinţiei.

Aleksander Szczyglo — preşedintele Biroului Naţional de Securitate.

Pawel Wypych — secretar de stat al Cancelariei prezidenţiale.

Mariusz Handzlik — subsecretar al administraţiei prezidenţiale.

Andrzej Kremer — ministru adjunct al Afacerilor Externe.

Franciszek Gagor — şeful Statului Major al armatei poloneze.

Andrzej Przewoznik — vicepreşedinte şi secretarul Comisiei pentru comemorarea vicrimelor masacrului de la Katin a premierului în perioada 1994-1998.

Grzeogrz Dolniak — membru al Camerei inferioare a Parlamentului.

Przemyslaw Gosiewski — membru al Camerei inferioare a Parlamentului.

Zbigniew Wassermann — membru al Camerei inferioare a Parlamentului.

Janusz Kochanowski — avocatul polonez al poporului.

Slawomir Skrzypek — guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei.

Janusz Kurtyka — preşedintele Institutului Polonez pentru Memoria Naţională.

Tadeusz Ploski — preot romano-catolic.

sursa: http://www.zdg.md/stiri/printre-victimele-de-la-smolensk-un-preot-si-un-jurnalist-polonez

https://i1.wp.com/www.orthphoto.net/photo/201004/53115.jpghttps://i1.wp.com/www.orthphoto.net/photo/201004/53137.jpg

Sursa foto: OrthPhoto

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnowka a decedat în accidentul aviatic de la Smolensk

În urma accidentului aviatic de sâmbătă, 10 aprilie, de lângă Smolensk, soldat cu moartea a 96 de persoane, a trecut la cele veşnice şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnówka, ierarh ortodox, general de brigadă în cadrul Armatei Poloneze. Înaltpreasfinţia Sa era membru al delegaţiei prezidenţiale care urma să participe la festivităţile care marcau împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.

Pe numele de mirean, Miroslaw Chodakowski s-a născut pe 21 octombrie 1957 în Bialystok. A urmat cursurile Seminarului Ortodox din Varşovia iar la 17 decembrie 1978 devine călugăr, la 15 februarie 1979 fiind hirotonit ieromonah. În 1990, primeşte rangul de arhimandrit şi este numit egumen al Mănăstirii din Supraśl. La 15 august 1998, preşedintele Poloniei din acea vreme îl numeşte Episcop şi general în cadrul Armatei Republicii Polonia. Este ridicat la rangul de Arhiepiscop la 10 mai 2008, informează TRINITAS TV.

Personalitatea Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnówka a fost evocată şi în Emisiunea „Dialogurile TRINITAS” de la Radio TRINITAS din această seară, 12 aprilie, în care a fost invitat domnul Jarosław Godun, directorul Institutului Polonez din Bucureşti care a spus: „Era considerat un om foarte energic şi zâmbea tot timpul. La fiecare întâlnire pe care o aveam cu dumnealui vorbeam despre modul cum am putea realiza anumite lucruri. Era o persoană care voia să cunoască, chiar dacă nu era zona lui de influenţă sau să-l fi intereseze în mod deosebit. A fost un om al Bisericii şi nu numai ca episcop al Armatei polone a făcut ceva pentru credincioşii polonezi, ci dinainte de a fi ierarh, pe vremea când era arhimandrit la Mănăstirea Supraśl a început să construiască Biserica Mănăstirii care a fost aruncată în aer de către germani când se retrăgeau şi el a fost cel care a refăcut-o”, informează Radio TRINITAS.

Ieri, 11 aprilie, la Catedrala patriarhală din Bucureşti, după oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Miron de Hajnówka, trecut la cele veşnice în urma tragicului accident.

Dumnezeu să-l odihnească!

sursa: http://www.basilica.ro/ro/stiri/inaltpreasfintitul_parinte_arhiepiscop_miron_de_hajnowka_a_decedat_in_accidentul_aviatic_de_la_smolensk.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s