Trebuie să caşti ochii de 3 ori înainte de a pune ceva în coş!

În definitiv, pe ce cheltuim zilnic?

Pe păpică.

Nu ar fi mai uşor să se gândească cineva la un „program de educare a gospodinei”?

Adică să te înveţe cum să găteşti odată la 2-3 zile, sau de ce nu, la o săptămână, chiar. N-ai mai intra o săptămână la supermarketuri sau piaţă.

În loc de apă plată, urci în maşină, te duci la primul izvor cu apă curată, lină, te aprovizionezi(în ceva flacoane, bidoane), pe o săptămână şi ai rezolvat şi cu setea.

În rest, program de criză. Îţi plăteşti dările(dacă poţi) şi faci window-shopping(adică te uiţi prin vitrine şi nu cumperi nimic), copiilor şi bătrânilor le spui poveşti prin care să le insuflii puterea de sacrificiu, dacă nu reuşeşti le spui poveşti cu bau-bau, ca să fie cuminţi.

Unii s-au gândit şi la modul în care ar putea supermarketurile să-ţi scoată banul din buzunare.

Cât o fi de adevărat, nu ştiu să vă spun, cert este că trebuie să ne deschidem ochii bine înainte de a pune ceva în coş.

https://i2.wp.com/imagine.caon.ro/imagine/news-20100314-08083219-991870193.jpg

Cum să arăţi preţuri mici şi să obţii profituri mari? Rezolvarea nu vine de la şcoala de contabilitate, ci de la experţii în comportament. Ce nu îţi spun ei după ce ajung directori de magazin:

1. Suntem în competiţie de preţuri doar pentru câteva zeci de produse importante. De la alte câteva sute, al căror preţ exact nu îl ştii niciodată foarte bine, ne recuperăm paguba.

2. Ca să nu mărim preţurile, micşorăm ambalajele. Mai exact, furnizorii fac asta, însă diferenţa de bani o împărţim între noi.

3. Dacă avem reduceri la alimente, uită-te atent dacă nu sunt pe cale să expire. Etichetele cu termene de valabilitate le punem când iese marfa din depozit, nu când intră.

4. Avem toate sortimentele de bacterii, la cele mai mici preţuri din oraş: în alimentele preparate de noi, în raionul de legume-fructe, în cărucioare. În fiecare noapte, o echipă de gândaci profesionişti livrează bacterii proaspete.

5. Organizarea departamentelor este făcută să te ajute. Să te ajute să cumperi lucruri de care n-ai nevoie. Poate că nu remarci semnalizarea, dar noi ştim ce traseu vei avea de cum intri în magazin.

6. Uităm uneori să punem eticheta de preţ pe mărfuri banale şi exagerat de scumpe.

7. Facem promoţii 3+1 ca să nu dăm impresia că marfa pe care o vindem este ieftină. Însă dacă nu cumpără nimeni promoţiile, până la urmă tăiem şi din preţul pe bucată.

8. Nu ne interesează dacă marfa pe care ne-o dau furnizorii e bună sau nu. Dacă e proastă, nu rezistă mult pe raft, însă cobaiul eşti chiar tu.

9. Mărfurile pe care le vindem sub marcă proprie sunt, de multe ori, de la furnizori de-ai noştri care vând aceeaşi marfă, pe acelaşi raft, cu ambalajul original şi preţ mult mai mare.

10. Ţi-am dat un card de reduceri. Ce ne spune el despre tine: preferi mărcile 1, 2. Cumperi de 3 ori pe săptămână. Cheltui 4 lei. Bravo, give me 5! Dar poate ar trebui s-o laşi mai uşor cu băutură.-http://www.riscograma.ro/1247/10-lucruri-pe-care-supermarketul-nu-ti-le-spune-niciodata/

Dacă însă îţi permiţi poţi să papi la restaurant.

E drept că nici Mugur Isărescu nu papă acolo, dar din cu totul alte motive.

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, spune ca de 15 ani a renuntat sa mai mearga la restaurant. Asta din cauza persoanelor care veneau la masa lui sa il intrebe cat va fi cursul de schimb.-http://www.ziare.com/mugur-isarescu/guvernator-bnr/de-ce-nu-mai-iese-isarescu-la-restaurant-de-15-ani-1009543

*Financiarul ne informează că:

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat astazi ca sistemul informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri va fi intrerupt, de vineri, ora 23.00, pana sambata dimineata, la ora 5.00. „In aceasta perioada, clientii nu vor putea efectua niciun fel de operatiuni cu cardurile emise de banca, atat la ATM, cat si la comercianti. De mentionat ca operatiunile prin canale alternative nu vor fi afectate de aceasta intrerupere”, se arata intr-un comunicat al BCR. (de Arabela Boboc | 15 Aprilie 2010).

Sursa: Mediafa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s