Ministrul Finanţelor

Grupul de Investigaţii Politice susţine că, în mandatul anterior de ministru al Finanţelor al lui Sebastian Vlădescu, o firmă la care acesta e acţionar a primit 7 contracte din bani publici în valoare de 500.000 de euro, în replică Vlădescu spunând că nu a făcut nimic ilegal sau imoral.

GIP, condus de Mugur Ciuvică, precizează, într-un comunicat remis miercuri agenţiei Mediafax, că, în urma viiturilor din 2005 şi 2006, guvernarea PNL-PD a alocat sume importante de bani pentru lucrări de prevenire a inundaţiilor, iar unul dintre cei care „a profitat de aceste fonduri” a fost chiar ministrul de Finanţe de la acea vreme, Sebastian Vlădescu. Conform sursei citate, acesta a obţinut, în decembrie 2006, printr-o societate comercială la care deţine 47% din părţile sociale, Boss Construcţii şi Consultanţă SRL, contracte în valoare totală de 1.586.301 de lei fără TVA.

Grupul de Investigaţii Politice precizează că a fost vorba despre 7 contracte de „furnizare de echipamente de intervenţie la viituri” obţinute de la Administraţia Naţională „Apele Romane” (ANAR). La momentul atribuirii contractelor, Sebastian Vlădescu era ministrul al Finanţelor, ANAR era în subordinea ministrului Mediului de atunci, Sulfina Barbu, iar societatea Boss Construcţii şi Consultanţă SRL era „o firmă de apartament cu 5 angajaţi”, se mai arată în comunicat.

GIP susţine că ANAR a cumpărat de la Boss Construcţii şi Consultanţă SRL palplanşe metalice şi baraje mobile de aluminiu. Firma a primit, potrivit sursei citate, un contract în valoare de 156.269,73 de lei din partea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral; două contracte în valoare de 59.316,40 de lei şi, respectiv, de 337.425 de lei din partea Direcţiei Apelor Buzău Ialomiţa; două contracte de 592.960 de lei şi, respectiv, de 72.661,45 lei din partea Direcţiei Apelor Banat; un contract în valoare de 184.128 de lei din partea Direcţiei Apelor Mureş şi un contract în valoare de 183.542,70 de lei din partea Direcţiei Apelor Jiu.

sursa>http://www.capital.ro/articol/gip-vladescu-a-primit-contracte-de-500-000-euro-din-bani-publici-134206.html

Citind această ştire mi-am amintit de… Bulă

La şcoală:
– Copii, să presupunem că aş băga mâna în buzunarul unui om şi i-aş lua banii. Ce ar însemna că sunt?
Bulă: Ministru de finanţe…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s