Vor şi tăticii…egalitate

https://i0.wp.com/www.itsybitsy.ro/images/upload/articles/1036-1.jpg

T.A.T.A. solicita demnitarului Streinu-Cercel sa-l sanctioneze pe managerul de spital Streinu-Cercel si reclama doua institute medicale la CNCD

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. constata cu regret ca discriminarea tatalui in unele spitale sau sectii pentru copii este inca un fenomen prezent si foarte nociv, fiind din pacate incurajat chiar de un demnitar din conducerea Ministerului Sanatatii, in persoana domnului prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat si manager al Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”.
T.A.T.A. solicita demnitarului Streinu-Cercel sa-l sanctioneze cat mai rapid si foarte dur pe managerul de spital Streinu-Cercel, deoarece acesta a ignorat cadrul legal existent si hotararile Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

T.A.T.A. va depune luni, 26 aprilie anul curent, la sediul CNCD, doua plangeri impotriva Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu” si a Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”. Cele doua unitati medicale interzic tatalui sa-si insoteasca in spital copilul internat, cerandu-i acestuia sa gaseasca macar o bunica, o ruda feminina, o bona sau o cunostinta, daca mama nu poate sa ramana cu micutul bolnav.

Cele doua unitati spitalicesti agreeaza prezenta tatalui doar in cazuri speciale si foarte rare si doar daca exista spatiu liber in rezerve, pentru a separa taticii de mamele prezente alaturi de copiii aflati in suferinta. La “Matei Bals” actele medicale mentioneaza ca “prezenta mamei este strict necesara”, iar la “Alfred Rusescu” apare pe formulare rubrica CU/FARA MAMA.

Aceasta realitate stranie si unica in Uniunea Europeana este cu atat mai socanta cu cat in urma cu un an doua spitale pentru copii din Bucuresti (“Grigore Alexandrescu” si “Victor Gomoiu”) au fost dur sanctionate de CNCD pentru ca discriminau tatal, fiind reclamate tot de Alianta T.A.T.A.

Mai mult, CNCD a anuntat inca din 2009 Ministerul Sanatatii cu privire la sanctiunile aplicate managerilor celor doua spitale si a cerut ministrului de atunci sa ia masurile necesare, pentru ca acest fenomen nociv sa fie ferm combatut. Intr-un comunicat de presa al CNCD din 28 octombrie 2008, “Colegiul Director isi manifesta indignarea fata de aceasta practica discriminatorie din spitalele romanesti” si “condamna public o astfel de practica si solicita ca managerii de spital si Ministerul Sanatatii Publice sa ia masurile care se impun in aceasta situatie”. CNCD considera atunci ca “practica de a interzice tatilor internarea cu minorul in spital are ca efect o grava incalcare a accesului la acordarea serviciilor de sanatate”.

Este revoltator ca tocmai secretarul de stat Streinu-Cercel sfideaza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, incalca grav legislatia in vigoare si continua sa discrimineze tatal, considerandu-l probabil un parinte de rang inferior, desi Alianta T.A.T.A. stie ca managerul cu pricina este tata la randul sau. Domnul demnitar Streinu-Cercel nu stie probabil ca cca 35 000 de tatici se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani, ca exista si tati vaduvi sau divortati, ca si taticii sunt parinti care-si iubesc copiii si care stiu sa-i ocroteasca, ca cei doi parinti au drepturi si obligatii egale, fiind complementari si la fel de importanti in viata propriilor copii.

sursa> http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=11081:tata-solicita-demnitarului-streinu-cercel-sa-l-sanctioneze-pe-managerul-de-spital-streinu-cercel-si-reclama-doua-institute-medicale-la-cncd&catid=23:in-memoriam&Itemid=31

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s