Slujba de târnosire a noii biserici din Micula

în prima poză îl vedem pe părintele preot paroh Gavril Ioan Pop sărutând crucea

O zi ploioasă, aşa a fost duminica de ieri 16 mai 2010.

Părintele Ioan aştepta cu emoţie  venirea Prea Sfinţitului Justin.

Doamna preoteasă îl urmărea cu privirea blândă.

Iată că au ajuns şi la acest eveniment important. Câtă trudă şi osteneală au fost în toţi aceşti ani, cine să mai contabilizeze?

Cine poate şti grijile şi jertfelnicia cu care s-au dăruit în toţi aceşti 10 ani de când s-a început construcţia noii biserici?

Satul Micula e un„Babilon al neamurilor”, aici trăiesc în pace şi bunăînţelegere oameni de diferite confesiuni.

Marea masă a creştinilor ortodocşi de aici sunt fără mari posibilităţi financiare, dar cu multă dragoste şi-a dat fiecare obolul pe măsura sufletului său, pentru a intra şi ei într-o biserică frumoasă şi încăpătoare.

Când a fost numit paroh al Miculei, părintele Ioan a găsit aici o biserică mică, fără turle. Încă de atunci visa la o biserică mai încăpătoare, aşa cum erau cele în care intra el să se roage, încă de mic copil.

Acum câteva luni curatorii umpleau salonul spitalului în care era părintele lor, toţi erau îngrijoraţi pentru sănătatea lui, dar iată că azi i-a învrednicit Dumnezeu să se bucure împreună la târnosirea bisericii noi.

Pentru întreaga comunitate de creştini ortodocşi din Micula, jud. Satu Mare, duminica a fost prilej de mare bucurie, deoarece au participat la slujba de târnosire a noii biserici cu hramul „Sfânta Treime”.

Slujba de târnosire a  început la ora 9.30 şi a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Prea Sfinţitul Iustin şi preotul paroh al Parohiei Micula, pr. Gavril Ioan Pop,după care s-a  oficiat  Sfânta Liturghie Arhierească.

Ziarul Sătmărean Informaţia zilei relatează:
La un eveniment atât de important au participat aproximativ 700 de credincioşi atât din parohia Micula, dar şi din localităţile învecinate. Au fost de faţă şi reprezentanţi ai autoritîţilor locale si judeţene, dar si numerosi demnitari dintre care ii amintim pe< prefectul Radu Giurca, primarul comunei Micula – Dobos Istvan, viceprimarul Dumitru Madaras si deputatul Ioan Holdis (PD-L) care este si fiu al satului Micula.
“In biserica ortodoxa din Micula s-au inceput lucrările de construcţie la noua biserică în urmă cu 10 ani, iar astăzi a fost pregătită (înca nu într-o fază definitivă) pentru sfinţire. S-a montat iconostasul, s-a sfinţit sfântul altar şi ea este pregătită pentru pictură, dar pentru că aceşti credincioşi, 150 de familii câte sunt aici, nu au avut un lăcaş corespunzător am dorit să facem această sfinţire. Toţi ne bucurăm astăzi, şi musafirii care au venit, de jertfelnicia, de truda, de dărnicia şi de demnitatea lor”, a mărturisit episcopul Iustin Sigheteanu.
Pentru cuminţenia lor toţi copiii din biserică au fost răsplătiţi cu iconiţe. La final cei prezenţi au avut posibilitatea să intre în altar şi să sărute Evanghelia.
http://www.informatia-zilei.ro/new/2010/05/16/duminica-a-fost-tarnosita-noua-biserica-ortodoxa-din-micula/

Pentru activitatea sa pastorală deosebită,vrednicul părinte Ioan a primit rangul de iconom stavrofor. Preoţii care au un asemenea rang poartă ca semn distinctiv un brâu roşu şi o cruce pectorală, iar la serviciile religioase şi o bederniţă, singura diferenţă faţă de preoţii iconomi fiind purtarea crucii pectorale.

https://i1.wp.com/www.manastireapasarea.ro/images/cruce.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s