Darurile Duhului Sfânt lucrează diferit prin fiecare din noi

MÂNTUITORUL a poruncit ucenicilor Săi: “Mergând, învăţaţi toate neamurile” (Matei 28:19).

Dar de unde puterea se a învăţa pe alţii?

Sf. Simeon Noul Teolog spune: “Precum lampa, desi este plina cu ulei si are fitil, ramâne în întuneric daca nu este aprinsa cu foc, tot asa si sufletul este stins si întunecat pâna când este atins de lumina si de harul Duhului Sfânt (Tratate mistice 59). El a dat Apostolilor darul limbilor ca cel dintâi dar al Lui, acesta fiindu-le lor de cea mai mare trebuinţă la vremea aceea.

De atunci harul Duhului Sfânt se revarsă peste preoţi, episcopi…

Azi însă mi-a atras atenţia un articol apărut în http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/astazi-este-hitoronita-prima-femeie-preot-italia:

Maria Vittoria Longhitano, 35 ani, siciliană, profesoară într-un institut milanez, este hitoronită ca preot, la Roma.

Consacrarea oficială va avea loc, în această dimineață, la Biserica anglicană All Saints, care se află la câțiva pași de Vatican, în cadrul unei ceremonii religioase deschise publicului.

Anglicanii nu se sfiesc să facă concesii, normal, după interesele lor, important e să atragă câţi mai mulţi de partea lor printr-o credinţă care se vrea comodă, facilă, care să răspundă orgoliilor fiecărui individ: hirotonesc femei, acceptă căsătoria între homosexuali…, dar oare despre ce credinţă vorbim aici, a egoului? Egoul şi orgoliul este canalul prin care poţi fi manipulat şi la rândul tău poţi manipula.

Harul femeii este cu totul altul.

Duhul S-a pogorât peste Maica Domnului ca prea-aleasă. Duhul Sfânt se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri” (Luca 1:35), Arhanghelul Gavriil a vestit-o pe Preasfânta Fecioară.

Suntem binecuvântate cu cel mai mare dar, al naşterii de prunci, de ce nu ne ajunge să-i educăm ca fiind fii ai lui Dumnezeu? Considerăm  asta o responsabilitate prea uşoară sau nedemnă de noi, sub orgoliul nostru?

Suntem noi mai presus decât Sfânta Fecioară?

N-a avut ea puterea de a învăţa pe alţii, cuvântul ei n-ar fi fost ascultat, când însuşi Mântuitorul a săvârşit prima minune, ceea din Cana Galileii, la ruga  ei?

Şi totuşi apostolilor le-a spus “Mergând, învăţaţi toate neamurile”, lor le-a spus„Adevarat graiesc voua, oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in cer si oricate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in cer” (Matei, 18, 18), sau în alt loc ni se relatează arătându-Se apostolilor Săi, le-a zis : „Luati Duh Sfant, carora le veti ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţnute” (Ioan, 20, 22-25).

Credeţi că şi-a simţit Fecioara Maria orgoliul rănit?

Nu!

Ea ne-a învăţat să ne rugăm şi să alegem ascultarea. Ce s-ar fi întâmplat, dacă n-ar fi acceptat să primească a naşte pe Fiul lui Dumnezeu?

O epicleză a omenirii şi a universului, pentru venirea Împărăţiei, este rugăciunea Împărate ceresc:

Împarate ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului,

…Care pretutindenea esti si toate le împlinesti,

…Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata,

…vino si Te salasluieste întru noi,

…si ne curateste de toata întinaciunea

…si mantuieste, sufletele noastre,

…Bunule.

Anunțuri

Un răspuns la „Darurile Duhului Sfânt lucrează diferit prin fiecare din noi

 1. Mai vezi si cazul asta…

  Suedia are, primul episcop cu orientari sexuale „aparte” din lume.

  Este vorba de Eva Brunne, pastor al cultului luteran din tara scandinava.

  Ea a fost promovata in functie de catre arhiepiscopul de Uppsala, Anders Wejryd, primat al Bisericii Suediei, episcop al Stockholm-ului.

  In varsta de 55 de ani, Eva Brunne, este lesbiana declarata, noul episcop, este implicata intr-o” relatie” cu o femeie mai tanara, pastorul Gunilla Lindén, si au impreuna un copil in varsta de trei ani.

  In Suedia au legalizate casatoriile pentru homosexualii si lesbienele din data de 1 mai 2009.

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/11/15/spurcarea-planetei-continua-primul-episcop-homosexual-din-lume-este-o-lesbiana-suedeza/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s