Sărăcia spirituală

Soţia lui Viorel Lis îşi doreşte cu ardoare să devină mamă, însă  din motive medicale, nu poate avea copii. De acceea, familia Lis a decis să apeleze la serviciile unei mame surogat.

„Vreau să am un copil prin această metodă. Nu aş avea încredere să găsesc o mamă surogat pe Internet, aş prefera pe cineva cunoscut”, a spus Oana Lis luni seară la Happy Hour.
http://www.libertatea.ro/stire/oana-lis-vrea-o-mama-surogat-274514.html

„Mi-ar fi mai uşor prin intermediul unei mame purtătoare, mai ales că aş alege pe cineva care a mai născut un copil”, a mai adăugat Oana Lis.

Ofertă la mica publicitate: mamă surogat pentru 28.000 de euro
16 mar 2010, 16:01 | Actualizat Miercuri, 26 Mai 2010 11:11
Ariadna Ailincei / REALITATEA.NET

Tânără, 25 de ani, cu probleme financiare, îmi împrumut corpul timp de nouă luni, pentru a aduce pe lume copilul unei alte femei. Aşa ar putea fi rezumată povestea unei femei dispusă să devină o mamă purtătoare.

Andreea este din Braşov, este căsătorită şi are deja un copil. Nu i-a fost uşor să ia hotârârea de a purta copilul unei alte femei. Trebuia însă să se gândească şi la siguranţa financiară a familiei sale.

„Am luat această decizie pentru bani, dar şi pentru că aş vrea să fac un cuplu fericit. Sunt confecţioner de meserie, iar soţul meu se ocupă de instalaţii termice. Situaţia noastră financiară nu este una foarte bună”, ne-a spus Andreea.

”Am găsit un cuplu dispus să dea 28.000 de euro unei mame purtătoare”

A aflat despre mamele purtătoare pe internet. Tot acolo a aflat şi despre suma pe care o poate obţine de pe urma acestei experienţe. Iar decizia a fost luată imediat, chiar dacă ştie că nu îi va fi uşor să renunţe la copil.

„Îmi va fi greu să dau copilul. Este ceva greu, deoarece este o parte din mine. Ţi se rupe sufletul. Şi tu pui jumătatea acolo. El prin tine se hrăneşte. Dar ce să fac? Am găsit un cuplu din Suceava care  era dispus să dea 28.000 de euro pentru o mamă purtătoare”, a declarat Andreea.

Tânăra din Braşov speră acum să aibă şi ea noroc de un asemenea cuplu generos. Deocamdată nu a fost contactată de nimeni. Ştie că este o chestiune delicată aşa că s-a înarmat cu răbdare.

Problema mamelor surogat ”pluteşte în derivă”  într-un vid legislativ

„În acest moment nu există legislaţie privind reproducerea umană asistată medical. Vechea lege, promovată de ministrul Ovidiu Brânzan, a fost declarată neconstituţională. Curtea Constituţională a descoperit că din 25 de articole, 23 erau neconstituţionale. Şi atunci, în Parlament s-a respins cu totul şi a fost discuţia că se va face o nouă lege. De trei ani şi jumătatea nu s-a făcut legea respectivă. Din punct de vedere a regulilor deontologice şi etice ele se aplică şi în România. În ceea ce priveşte legalitatea există un vid legislativ”,  a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor.

Medicii ginecologi evită să vorbească despre acest subiect, iar cei mai mulţi susţin că nu au auzit de astfel de cazuri.

„În acest moment regimul de mamă purtătoare nu există în România şi nici nu am auzit de asemenea cazuri. Nici legea privind mamele purtătoare nu este foarte clară. La noi, acum se merge pe legea donării de organe”, a declarat Chadi Muheidli, medic ginecolog la o clincă particulară din Bucureşti.

Deşi numărul de cupluri cu probleme de fertilitate este în creştere, numărul celor care se adresează metodelor de reproducere asistată este în scădere, potrivit specialiştilor.-http://www.antidotul.ro/4957/ofert%C4%83-la-mica-publicitate-mam%C4%83-surogat-pentru-de-euro.html

După ce am citit articolele am zis întâi că e o glumă proastă, o scenă de telenovelă,  apoi m-am gândit până unde poate duce sărăcia? Sărăcia spirituală.

Ca să nu se ajungă la astfel de drame, păstrarea adevăratelor valori creştine este cu atât mai necesară cu cât creşte mai impetuos deznadejdea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s