Prioritatea

În viaţă este bine să îţi cunoşti priorităţile, să nu acţionezi la voia întâmplării, dar proritatea numărul 1 trebuie să fie mereu DRAGOSTEA faţă de semeni.

Ziuaonline: Lecţie de viaţă: O tânără voluntară de 18 ani a dat BAC-ul între două operaţiuni de salvare

Dacă unii donează, alţii dau o lecţie de viaţă la Galaţi. Este şi cazul unei fete care a dat bacalaureatul între două operaţiuni de voluntariat. În timp ce Dunărea vine năvală peste oraş şi dă târcoale stăvilarelor, brăilenii fac orice le stă în putinţă pentru cei aflaţi la anaghie, scrie adevarul.ro.
Bătrânii de la Căminul de Pensionari, de exemplu, au donat şi câte 200 de lei din pensii, deţinuţii tocmai ridică stăvilar pe Faleză, iar Iulia Balaban, de 18 ani, elevă la Liceul „Murgoci”, care a dat BAC-ul, a luat 9.15, a făcut acest lucru între două operaţiuni de salvare pe digul de la Galaţi. Toate acestea, în contextul în care fluviul a atins la Brăila cea mai ridicată cotă din istoria sa, peste 715 centimetri şi un debit de 15.200 mc/s.

„Imediat după ce am terminat exemenul, m-am întors aici. În acest moment, la inundaţii, au participat zece elevi de la Murgoci”, a povestit tânăra, care vrea să urmeze cursurile facultăţii de Geografie.

Frumoasă lecţie de viaţă ne dau uneori copiii.

Impresionant cum în momente grele  primii care îţi întind o mână de ajutor sunt cei nevoiaşi, cei care au cunoscut greutăţile în viaţă, în timp ce alţii mai înstăriţi doar îi judecă şi îi mustră.

Duminica vindecării a doi orbi şi un mut ne reaminteşte adevărata orbire şi muţenie sufletească.

Orb este cel ce nu-L vede şi nu-l cunoaşte pe Dumnezeu, mut este cel care nu-L mărturiseşte pe El.

Unul din modurile în care poţi să faci acest lucru este facil pentru oricare dintre noi, doar prin a vedea şi a asculta nevoile semenilor noştrii şi a acţiona cu dragoste.

Şi pentru că am amintit de sensibilitatea tinerilor, vă propun un filmuleţ cu o tânără  Câştigătoare a Ukraine’s Got Talent din 2009, Kseniya Simonova care  reuşeşte să emoţioneze până la lacrimi înfăţisând viaţa din timpul celui de-al doilea război mondial doar prin nişte mişcări de degete.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s