Acelaşi scop-MÂNTUIREA

„Întâlnirea de 20 ani” umple băncile clasei.

Bucuria revederii este întipărită pe feţele tuturor.

Dirigintele strigă catalogul.

Elitele clasei îşi povestesc drumul vieţii profesionale.

Unii au confirmat aşteptările, alţii s-au mulţumit cu prea puţin, cred ei.

Unii îşi văd realizarea pe plan familial, alţii pe plan profesional, cert este că fiecare încearcă să impresioneze prin ceva, sau măcar să nu-şi plângă amarul.

Mai sunt mici excepţii care îşi recunosc eşecul(care oricum este vizibil), dar divorţul nu s-a produs niciodată din vina lor, parohiile care le ocupă/ sau le-au ocupat nu au fost niciodată uşoare, iar copiii sunt mereu foarte buni.

Unii au zidit biserici, alţii ajunşi la catedră, le-au zidit în suflete.

Aşa cum intuiţi, este vorba de o clasă de teologi.

Unii se bat în titluri academice, alţii uită să specifice acest amănunt, oricum el este cunoscut deja…”Şi deci când vă vom părăsi, rogu-vă, mântuiţi-vă de acea aberaţie – diplomele academice. Într-o zi m-am întâlnit aici, pe drumul mănăstirii noastre, cu un om care zicea că primise titlul de doctor în theologie. Şi eu i-am răspuns: Ce vreţi, aceasta se preţuieşte mai mult decât sfinţenia în lumea noastră întunecată“.

„Deci care este preocuparea mea pentru fraţii şi surorile mele, iubiţi în Hristos? Ea constă în aceea ca, trăind în lume, să nu cadă pradă vreunei aberaţii în ce priveşte căile mântuirii noastre în Dumnezeu.

(…………………………………………………………………………………………….)

Şi se ceartă oamenii pentru nimicuri: Când începi să înţelegi pentru ce se ceartă, nici nu poţi pricepe cum oamenii ăştia învăţaţi pot fi atât de ignoranţi.Învredniceşte-ne, Doamne, în ziua aceasta, fără de păcat a ne păzi noi…” Astfel, „Tatal nostru” este adevarata noastra Patrologie!”*

*In Parintele Sofronie Saharov, “Cuvantari duhovnicesti”, vol. 1)-sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2007/07/09/parintele-sofronie-vorbeste-celor-care-pun-mare-pret-pe-cariera-si-pe-diplomele-academice-si-uita-de-teologia-vie-a-duhului/

Dar soţiile…cum stăm cu preotesele?

Se bucură şi ele de bucuria lor.

Mereu acolo, în umbră.

Suntem mulţi cei care căutăm Calea, Adevărul şi Viaţa. El ne ştie pe toţi, ne iubeşte mai mult decât am putea noi înţelege şi în marea Sa iubire încăpem toţi cei ce n-o merităm, dacă avem: nădejde, credinţă şi dragoste, spune unul dintre colegi.

Se vede cu ochiul liber că au fost o  clasă unită, doar au acelaşi scop-Mântuirea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s