” Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in cer”

Ii auzim pe unii spunand  ca postul ii ingrasa, poate si datorita: placintelor, macaroanelor, cartofilor, sucurilor carbogazoase etc.

Apoi, ma frate,  ala ce post mai e?

Ce ganduri ne macina pe unii in timpul postului, ca ne ingrasam sau slabim? Asta-i buna!

Despre post s-a vorbit si s-a scris mult, deci n-am sa mai comentez acest aspect, dar sigur nu postim doar pentru ca asa au spus Sfintii Parinti, ca ar fi vrut ei sa ne faca un program alimentar sanatos.

Faceti deosebirea intre a fi religios si a fi ortodox!

Altfel ajungem precum in acest video…

Iata un articol, care intareste cuvintele Mantuitorului care  zice:Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in cer” (Matei 7, 21).

Ce faci dacă ești creștin, persoană religioasă, și vrei să slăbești sau să arăți mai bine? Noii guru ai domeniului au găsit soluția, injectarea de elemente religioase în programele fizice, în meniurile dietetice, în perspectiva asupra stilului de viață.


„Oamenii s-au săturat de mersul la biserică, o rutină a dimineților de duminică. Sunt frustrați de asemenea și de mersul la sală. Oamenii au nevoie de ceva din care să simtă o experiență reală” afirmă Brad Bloom, editorul revistei Faith & Fitness Magazine. Publicația nu este unică și nici nu face notă discordantă în contextul în care religia și viața de zi cu zi par a nu mai fi diametral opuse.

La începutul anului, vedeta Oprah Winfrey a recomandat ca „profundă” cartea Femei, Mâncare și Dumnezeu. Pe piață a fost lansat DVD-ul Donnei Richardson Joyner, cu titlul Evanghelia Trupului. În ideea că trupul uman este templul Duhului Sfânt, instructoarea de fitness afirmă că amestecul de credință și aerobic înseamnă nu doar putere, ci putere a voinței. Mai mult, înseamnă că nu faci sport doar ca să arăți bine, ci ca să fii om întreg. Exercițiile au loc pe muzică gospel, ritmată și încep cu rugăciune.


Apreciată de unii ca o adevărată invenție, nelipsită de tenta comercială, dar suspectată de alții, la extrem, de o mixtură blasfemiatoare, tendința este primită cu rezerve de cei specializați în domeniu. Un profesor de științe de sănătate aplicate de la Wheaton College este circumspect față de abordări în care „totul se reduce la spiritualitate și, cu o rugăciune și un devoțional slăbești mai ușor”. Chiar unul dintre promotorii noului curent afirmă limitele programului. „Nu vreau să spun că dacă faci aerobic pe muzică gospel Dumnezeu va face o minune”, afirmă Paul Eugene, vedeta unor programe de Gospel Dance Aerobics. „Dacă ar fi așa, bisericile ar fi pline de oameni atletici.”-
http://www.semneletimpului.ro/revista/Religia-da-un-nou-avant-aerobicului-american-1190.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s