Dezertarea

Daca inca nu sunteti suficient de bulversati, mai puteti citi stiri  precum acestea: Tiparire – Piata muncii / Vrei un job? Guvernul încă angajează!

Premierul Emil Boc a solicitat în luna iunie tuturor membrilor Gu­ver­­nului să prezinte propuneri de redu­cere cu 25% a schemei de personal din ministere şi structurile din sub­ordi­ne. Cererea fusese imperativă, în contextul discuţiilor cu FMI, pentru eva­luarea derulării programului eco­no­mic care condiţionează împru­mu­tu­rile. Odată cu plecarea delegaţiei Fon­dului, lucrurile au re­in­trat în mat­ca obişnuită, ministe­re­le completând fără jenă golurile lă­sa­te de „restructurare”.

Daca nu va convine puteti citi povesti cu talc, cum ar fi aceasta:

În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul său Furnicuţa productivă şi fericită în felul ei.

Acolo îsi petrecea zilele Furnicuta; muncea, muncea cu spor si canta veselă. Ea era fericita si firma mergea foarte bine.

Dar… BONDARUL, director general la firma unde lucra Furnicuta, a considerat ca nu era posibil ca Furnicuta sa lucreze de capul ei, asa ca a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multa experienta.

Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost sa organizezemunca Furnicutei, si a pus-o sa faca rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesara angajarea unei

Secretare pentru a-l ajutape Scarabeu la citirea si înregistrarea rapoartelor Furnicutei. Asa ca au angajat o PAIENJENITA care organiza actele si raspundea la telefon. Între timp, Furnicuta productiva si fericita muncea, muncea, muncea…

BONDARUL, directorul general, era foarte multumit de rapoartele date de SCARABEU, asa ca a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune si pronosticuri. Atunci a fost nevoie de angajarea unui GÂNDAC, asistent pentrusupreveghetor… …si a mai fost nevoie de un nou calculator si de o imprimanta color. Curând, Furnicuta productiva si fericita a început sa se plânga de toata hârtogâraia si de toate rapoartele pe care trebuia sa le faca.
Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca inainte.

BONDARUL, directorul general, vazând aceasta, a considerat ca trebuie sa ia masuri.
Asa ca a creat postul de sef de departament, acolo unde lucra Furnicuta productiva si fericita. Postul i-a revenit unui GREIER, care si-a facut un birou nou, modern si echipat corespunzator. Noul sef de departament avea nevoie de un asistent, care sa îl ajute în pregatirea planului strategic si al bugetului pentru departamentul la care lucra Furnicuta productiva si fericita.

Furnicuta nu mai cânta ca înainte, si era din ce în ce mai stresata. Într-o zi, directorul general, uitându-se peste cifre, si-a datseama ca departamentul unde lucra Furnicuta nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Asa ca a angajat-o pe BUFNITA, consultant de specialitate, pentru un diagnostic.

Bufnita a stat 3 luni la firma; în urma studiilor facute a tras urmatoarea concluzie:
“Departamentul are prea mult personal…”Asa ca, urmând sfatul specialistului, s-a facut o reducere de personal. FURNICUTA a fost prima pe lista, deoarece era nemultumita mereu…

Morala: Nici să nu-ţi treacă prin cap să fii o Furnicuţă productivă şi fericită.

E de preferat sa fii incompetent si nefolositor. Incompetentii nu au nevoie de
supraveghetor… – toata lumea îsi da seama de ce. Si daca, în ciuda “eforturilor” tale, esti productiv, sa nu areti – pentru nimic în lume – ca esti fericit.  Asta nu ti se va ierta!

Dar daca, în ciuda celor de mai sus, te incapatânezi sa fii o FURNICUTA PRODUCTIVA SI FERICITA, lucreaza pe cont propriu, astfel încât sa nu tii în cârca bondari, scarabei, paianjeni, gândaci, greieri si bufnite în felul acesta.

Dacă însă sunteţi sătui de citit, spargeţi telecomanda care vă canalizează spre schimbări neavenite, aşezaţi-vă comozi în cochilia visurilor şi dezertaţi puţin din forfota problemelor cotidiene.

Eu aşa voi face.

Ne recitim la final de săptămână.

Să auzim de bine!

Reclame

4 răspunsuri la „Dezertarea

 1. draga mea, nimic nu mă mai miră.
  am renunţat la rolul de furnicuţă pentru alţii şi sunt furnicuţă pentru mine. dar tot mă crucesc şi îmi stau ochii „picior peste picior” la noile reglementări ale finanţiştilor noştri care ne plimbă pe la şomaj, finanţe şi sănătate pentru că avem curajul să fim liber profesionişti şi să muncim cinstit.
  oare ce-o mai urma?
  cunosc destui incompeteţi aşezaţi în fotoliile calde ale muncii la stat, care se mai şi laudă cu highife-ul lor, cunosc şi oameni buni şi dăruiţi muncii lor pe care aceste tăieri de salarii îi îngroapă. oameni buni sau mai puţin buni sunt peste tot. dar astăzi am ajuns să mă intereseze doar munca mea. telecomanda o folosesc numai ca să dau volumul mai tare sau mai încet, pentru restul e dvd-ul (atunci când am timp şi răbdare)

  • Salut pisicuto.
   M-am destins putin, am revenit cu forte proaspete 🙂 , am socializat cu oameni din cele mai diverse paturi sociale, regret ca am pierdut ocazia sa fac o poza cu un exemplar plin de bicepsi, tricepsi…si tatuaje sinuoase terminate sub brat, ca orice piesa stantata, cu „XXL ….”( nu am retinut restul stantei), dar merita expus „produsul cocalar”, fie si doar pentru amuzament 😆

 2. Pingback: I love to radio « Blogul lui Teo Negură·

  • Salut Teo. M-am intors. Mi-am inmuiat oasele batrane la Statiunea balneo-climaterica Ocna Sugatag(cunoscuta sub aspect turistic, prin valorificarea resurselor naturale a apelor cloro-sodice) renumita pentru tratamentul afectiunilor reumatismale, a asteniei si surmenajului etc.
   Este situata in Depresiunea Maramures, la poalele muntilor Tibles si Gutin (munti tineri vulcanici), pe DN 18 Baia Mare – Ocna Sugatag, la o distanta de 20 km de municipiul Sighet si la o altitudine de 490 m.

   Trec acum la studiat terenul pe bloguri 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s