12 octombrie

12 octombrie, 1935 – S-a născut Luciano Pavarotti, celebru tenor italian al sec.XX. Era unicul fiu al unui brutar pasionat de canto şi al unei muncitoare la o fabrica de ţigări. A vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.
Între cele mai cunoscute concerte ale sale rămân cele alături de Placido Domingo si Jose Carreras.

De fiecare dată când l-am ascultat  problemele cotidiene dispăreau.

Chiar şi pentru cei ce nu iubesc opera, Pavarotti s-a făcut cunoscut, pentru că se bucura atunci când cânta, zâmbea după ce îi ieşeau acutele, batista albă pe care o purta, părea ca un semn de predare în faţa măreţiei omului, un gest larg de mulţumire/pace  faţă de  Creatorului său care l-a înzestrat cu acest har.

Vocea şi zâmbetul său senin şi larg vor rămâne vii în memoria celor care l-au iubit! Defapt, cred că,  a fost considerat a doua voce din toate timpurile după Enrico Carusso.

Atunci când întrebi pe cineva de un nume de tenor- Pavarotti va fi primul care-i va veni în minte! A adunat în concertele de caritate prietenii lui din muzică pop, rock iar opera a devenit accesibilă tuturor şi placută de oameni simpli nu doar de cunoscători şi snobi.

Pierdem valori greu de înlocuit, dar noi cel puţin ne putem mândri că am fost contemporani cu ei şi avem despre ce povesti copiilor noştrii.

Că am putut să ne bucurăm de harul lor, trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu.


12 răspunsuri la „12 octombrie

 1. domnul P. a facut mai multa lume sa se aplece spre genul asta de muzica. un adevarat pionier, un cyrano modern, o privighetoare cu o greutate neobisnuita.

 2. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 37) « Blogul lui Teo Negură·

 3. Carmen Negoita, nu stiu de ce comentariul tau a intrat la Spam, dar il citez:
  „O voce ce nu va fi uitată vreodată. Printre atâtea altele a avut şi marele merit de a aduce opera în rândul oamenilor simpli, ceea ce l-a făcut atât de iubit. A venit dintre ei şi şi-a dedicat întreaga activitate tot lor.”
  Frumos spus, asa este.
  Multumesc pentru vot.

  • A ajuns la spam poate pentru că este prima oară când comentez aici. Trebuie doar să apeşi pe Not Spam din meniu pentru a nu mai apărea acolo şi apoi îi dădeai aprobare de la comentarii şi nu te mai chinuiai să-l transcrii. Nu ştiu dacă şi acesta va ajunge tot la spam. Deşi dacă vei face aceste operaţiuni, comentariile mele viitoare nu vor mai apărea la spam.
   Mă bucur totuşi că nu s-a pierdut pe drum. 🙂 Voi mai trece pe la tine.

 4. Ariile din opere au fost cunoscute intotdeauna.
  Norocul restului lumii,al celor care nu asculta in mod obisnuit genul acesta de muzica,a fost ca Pavarotti a cintat impreuna cu reprezentantii (aproape) tuturor genuri muzicale.A reusit sa-i reuneasca pe toti la un spectacol (la toate).
  Multumesc,ca ai amintit de el!
  Ar mai fi ceva…voi va distrati,peste deal la li-t-ra si pe noi ne ametesti cu Pavarotti?De parca am fi niste copii care tre sa stea acasa,pina merg parintii sa-si dea in petec?
  Multam fain!

   • Io stiu ca si pe la voi se face ca si pe la noi,dar mai bine intreb:e de pruna?E fiarta de doua ori?
    Daca e asa,vin cu placere,daca nu du-o la olteni ca lor le place fiarta o data.
    Cu muzica,vedem noi…
    Sara buna!

   • Crezi ca te-asi servi cu orice? Nu ma cunosti… 😉 Dupa ce gusti o bucata de slanina cu ceapa si cateva paharele de horinca 100% naturala(dubla distilare a prunelor fermentate), ne facem frati de cruce 😆

 5. Pingback: Nedumerire … « Madi şi Onu Blog·

 6. Pingback: Drum spre devenire… (23) « Cristian Dima·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s