Albumul vechi şi prima mea bicicletă

Azi ma-m uitat prin albumul de familie.

Unele poze par a fi din vremuri demult apuse. Brusc mi-am amintit de prima mea bicicletă Carpaţi.

Apăi, dacă ai învăţat să mergi cu bicicleta Carpaţi, orice alt tip de bicicletă e floare la ureche. Erau biciclete greoaie, le cădea lanţul, pedala, şaua, claxonul, se mai rupeau spiţele, le sărea vopseaua, o mai vopseai acasă cu vopsea de ulei, se mai îndoia roata, dar nici o grijă că se putea remedia. Îşi mai aminteşte cineva de acel tip de bicicletă?

După turele mele de pedalare rapidă şi apoi folosirea picioarelor pe ghidon, în locul mâinilor, se mai întâmpla să dau şi de pământ şi să aduc acasă bicicleta cam aşa

Doamne, cât mă certa sărmana mamă, dar tot degeaba, ghidonul meu nu prea simţea mâinile mele delicate, deoarece de cele mai multe ori le ţineam în buzunar. Mersul pe bicicletă, fără mâini era plăcerea mea maximă.

Apoi, a urmat bicicleta Pegas

N-am reuşit să o îndrăgesc, nu prea prindea viteză, mi se părea mult prea delicată pentru mersul pe o roată, dar până la urmă, pentru că am fost cuminte am primit o semicursieră de care m-am folosit mult timp în excursii cu prietenii.

Nostalgia vremurilor de mult uitate…sticlele de litru pentru lapte, pick-up-ul cu placi, radioul Gloria, televizoarele Venus şi Diamant, care deveneau color când le punea bunica celofan colorat pe ecran etc.

Şi acum iată-mă la tastaura computerului, sau laptopului, păi cum să înţeleagă copiii de azi lumea din pozele vechiului album?

Dacă nu le-aşi revedea, n-asi mai crede nici eu.

*La 13 octombrie 1921 – S-a născut Yves Montand, cunoscut cântăreţ şi actor francez de filme.

6 răspunsuri la „Albumul vechi şi prima mea bicicletă

  1. Carpati,Tohan,Pegas,apoi semicursele rusesti.E drept,in copilarie am inceput sa ma dau cu bicicleta Diamant nemteasca.De la aia si pina la cele de curse de la „Vointa”-club de ciclism-din Cluj,n-am mai intilnit bicicleta care sa fie atit de usoara,sa mearga atit de usor,usor manevrabila si,mai ales,rezistenta.Normal,am facur do doua ori si jumate turul tarii (asa-s baietii).
    Cum zici,frumoase amintiri si mai ales greu de explicat in mecanizarea,electronicizarea,digitizaarea de acum.
    Pai,stingeam toate luminile,acopeream ferestrele si,in dulap,puneam filmul in tancul de developat,pe pipaite si apoi,faceam poze.Ce bucurie cind vedeam fiecare poza cum apare si se contureaza pe hirtia foto.E drept e mai comod si de depozitat si de manevrat digitalul,dar…
    Merci,mi-ai adus aminte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s