Sclavi ai golului spiritual

2011 este declarat de Patriarhia Română ca „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”.

Numai că în zilele noastre  familia tradiţională este în ruine, până  şi cuplurile care trăiesc în concubinaj sunt privite ca familie.

Un blând sfat creştinesc:  nu mai fiţi sclavi ai golului spiritual, nu vă mai trăiţi viaţa la întâmplare!

Alexandru Paleologu/ „Ambasadorul golanilor”(Alexandru Paleologu s-a nascut la 14 martie 1919, in Bucuresti- d. 2 septembrie 2005, Bucureşti).

Citate:

Inteligenta e recurenta, numai prostia e continuă.

Religia este cea mai inteligentă specie a gândirii. Un om inteligent nu se poate să nu-şi pună la un moment dat problema religioasă. Altfel, înseamnă că s-a prostit pe drum.

Realitatea cea mai de preţ, realitatea, repet, este sufletul.

Unii oameni dispreţuiesc tot ce sunt incapabili să înţeleagă.

Ce rost are căsătoria, dacă nu e pentru toată viaţa? Dragostea nu înseamnă numai tinereţe, voluptate, romanţe şi apoi plictiseală, goană după altceva, care e mereu acelaşi lucru. Dragostea e de la tinereţe până la bătrâneţe, iar cuplul petrece din ce în ce mai bine cu cât se apropie de moarte (bineînţeles, dacă are simţul divinului). Petrece din ce în ce mai bine, în ciuda pierderii puterilor, în ciuda tuturor necazurilor. Lucru cu adevărat important, cel mai important: a petrece cât mai bine.

Anunțuri

3 răspunsuri la „Sclavi ai golului spiritual

 1. Oare vom reusi sa intelegem?

  Poporul care are cel mai mare respect pentru traditii,pentru inaintasii si batrinii lor,pentru religie-oricare ar fi -ca si pentru tinerii si copii.Care acorda un spatiu extrem de larg pentru arta si invatarea,intelegerea ei,care iubeste si respecta natura si care are cel mai larg vocabular pentru politete si cele mai lungi cuvinte pentru a multumi.Acest popor-cred eu,singurul civilizat de pe planeta-este atit de greu incercat si cu toate acestea reactioneaza atit de frumos,de curat…de civilizat.
  Oare,noi restul lumii,vom intelege exemplul dat si vom acorda respectul cuvenit pentru „valorile reale”?Dintre care sint si cele despre care atit de frumos ne vorbesti,Maria,cu ajutorul sfintilor nostri contemporani.

  • „cel mai larg vocabular pentru politete si cele mai lungi cuvinte pentru a multumi”
   Foarte frumos ai spus.
   Tare asi vrea ca vorbele blande ale bunilor duhovnici sa capete ecou in sufletele goale, dar din pacate nu aud cei care ar trebui sa auda. Ei au alte preocupari. Cu siguranta ei navigheaza si in lumea virtualului (ca si in cea reala) dupa alte informatii. 😦

   • Din pacate ai dreptate.
    Chiar sint unii care interpreteaza,dau alte intelesuri a ceea ce spun cu o claritate fara dubii pe blogul meu.
    Incerc sa-i ignor si sa-mi continui calea aleasa.
    De aceea am ales „monitorizarea” comentariilor.
    Voi reusi,cu ajutorul lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s