Dumnezeu să vă dea fiecăreia peticul de cer…

HRISTOS A ÎNVIAT!

Dacă Gabriela ne vorbea în http://gabryellehelen.wordpress.com/2011/05/04/sunteti-premiati/, despre Ziua Bărbatului, iată că azi vorbim despre Ziua Femeii Creştine pentru că astăzi în Biserica Ortodoxa este Duminica Mironosiţelor.

Se prăznuieşte azi curajul femeii şi valorile sale religios-morale, model de biruinţă în încercări, pe care cu grijă mare le pune azi în umbră mass-media prin promovarea imaginii femeii (vulgarizate) ca produs vandabil, cu silicoane, fiţe şi altele… nişte modele greşite, care pun în pericol dezvoltarea adolecenţilor . O astfel de portretizare a femeii, nu este altceva decât o reclamă mascată a femeii dispreţuite de societate, abuzată, înjosită şi atunci nu ne mai mirăm de ce aproape 90% din victemele traficului de fiinţe umane sunt femei.

Înţeleptul Solomon: „Femeia virtuoasă este o cunună pentru bărbatul ei, iar femeia fără cinste este un cariu în oasele lui.” (Pilde 12, 4)

Femeile sunt temelia educaţiei în fiecare geneaţie.

Doresc tuturor femeilor: bunici, mame, soţii, prietene, colege, fiice tradiţionalul „LA MULŢI ANI!
*Şi nu uitaţi, ziua femeilor este în fiecare zi când adevăratele valori morale vă sunt apreciate şi respectate!

26 de răspunsuri la „Dumnezeu să vă dea fiecăreia peticul de cer…

 1. Adevărat a înviat!

  „Femeile sunt temelia educaţiei în fiecare geneaţie.”

  Aşa este.
  Îmi explica bunica, de ce femeile vorbesc mult : cum taţii sunt mai molcomi în vorbire, cum ar putea noii născuţi să înveţe meştesugul vorbirii 🙂

   • Mă bucur dacă te-am făcut să rîzi 🙂 dar, ce am spus eu are un sîmbure de adevăr : pe de o parte religia este principalul leagăn de civilizaţie dpdv cultural al omenirii, iar pe de altă parte, misoginismul s-a dezvoltat ca stare de spirit, numai în momentul în care ‘bărbă-tuţii – eventual bărbătuşii” , 🙂 au priceput că dumnealor nu sunt chiar atît de mari şi de tari 🙂 cum se pretind dumnealor, a fi.

 2. In semn de apreciere, te invit, rugandu-te, să citeşti posturile:”şapte ani de la mama” şi „misoginism”.Exprimă în alt mod, preţuirea pe care o merita, Creatia Divina, femeia,oricât s-ar fi denaturat adevărul, de către indivizi-rebut social. Şi, pentrucă, mâine este 9mai, moment deosebit pentru mine, citeşt e, dacă ai timp, postul „9Mai, Ziua Victoriei triste”
  Noapte cu Pace! Madi şi Onu

   • Poate am uitat. Inseamna ca mi-ar place sa ma citesti meru, nu doar ca blog, ci si ca suflet.Sau, cine isi poate atribui, cunoasterea microcosmosului?
    O saptamana, cum iti doresti!Madi si Onu

 3. Foarte frumos articol. La mulţi ani tuturor femeilor creştine! Să le ţină Domnul sănătoase şi puternice în lucrarea lor.

  PS. Mi-a plăcut mult să-l reascult pe Ian Raiburg.

 4. Foarte frumos spus și foarte bine! Aproape sufăr când mă gândesc că elevele mele le pot considera ca modele pe tinerele siliconate ce apar la televiziuni. Dacă, în general, divorțurile nu sunt un prilej de bucurie, divorțul familiei Columbeanu într-un fel mi-a dat speranța că va deschide cumva ochii multora dintre tinerele care vor să se îmbogățească ușor și anume printr-o căsnicie nepotrivită.

  • Hristos a înviat!
   Mă bucur că aţi trecut şi pe la mine, cu toate că ştiu, nu sunteţi tocmai în formă maximă. Sper că v-aţi mai revenit niţel.
   Sănătate şi numai bine!

 5. într-o discuţie purtată ieri cu o prietenă am aflat că există la noi, votată de doi ani,o lege prin care ziua mamei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii mai, iar ziua tatălui în cea de-a doua duminică a aceleiaşi luni.
  pe blogurile românilor plecaţi din ţară am citit ieri despre ziua mamei şi cum au sărbătorit…
  iar la tine vin şi găsesc de fiecare dată o vorbă bună, ceva de învăţat, ceva de ştiut….
  îţi mulţumesc draga mea.

  • Chiar aşa, fiecare zi poate fi considerata o sarbatore, e ziua noastra in fiecare dimineata cand ne trezim si putem savura o noua zi alaturi de cei dragi. 🙂

 6. @dictatura justitiei
  Sa ne opunem progresului, sa nu mai facem transplanturi, sa limitam lumea,la sfera noastra?la orizontul prejudecatilor noastre?din cate stiu, sansa progresului stiintific, sta in nonconformism, in depasirea barierelor simturilor si gandurilor.sa-i dam cu piciorul?
  Sine ira et studio.Madi si Onu Blog

  • Ei…, nu cred că e vorba aici că se opune cineva progresului, ci regresului. 😆
   Am fi dispuşi să investim la fel şi în schimbarea „aspectului moral”? Cam ăsta cred că e oful general, că nu prea se respectă adevăratele valori şi nu vrem să oferim prin mijloacele mass-media şi altfel de modele, măcar în aceaşi măsură. Nu prea se oferă alternative, decât aşa sporadic. 😉
   O zi cu pace şi bucurii, dragii mei.

   • Corect, regresul este piedica. De fapt, era o nedumerire.
    Investitii in moralitate?
    Poate invocarea unor motivatii mercantile, gen placebo!?
    Urari, asemenea. Aceiasi.

   • Da, uneori un cub de zahăr face minuni. 😆
    Apropo, aştept ceva despre „9Mai, Ziua Victoriei triste”.

  • „Fericiti cei saraci cu duhul ca a lor este imparatia cerurilor. Mantuitorul nu face decat sa avertizeze astfel creierele noastre ingamfate ca nu inteligenta virila este calea adevarata de comunicare cu Dumnezeu …Greu de inghitit o astfel de ide, nu? Cum spuneam, femeia e mai departe decat barbatul de ceea ce se numeste om. In schimb, e mai aproape de Dumnezeu…” 😆
   Fiecare cu gândurile sale… 😆

 7. Pingback: ÎNTRE DOUĂ …NU TE PLOUĂ ! | Madi şi Onu Blog·

 8. Pingback: Părerea Cacofonului Român « Gabriela Elena·

 9. Pingback: Părerea Cacofonului Român | Gabriela Elena's Blog·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s