Constantin şi Elena

Ne amintim azi că Biserica Sfintei Învieri care se află la Ierusalim, Israel a fost înălţată de cruciaţi(secolul al XI-lea) în locul bisericii vechi, zidită de Sfânta Elena în secolul IV. Un adevărat tezaur, care iată astfel, ne este lăsat nouă de către împăratul Constantin, în momentul săvârşirii lui din viaţă.

Sâmbăta aceasta este sărbătoare, POMENIREA SFINŢILOR ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI MAMA SA ELENA.

Ştim cu toţii că în vremea domniei împăratului Constantin cel Mare,din religie nepermisă şi persecutată, creştinismul devine relige permisă, ba chiar favorizată. El a apărat aşadar creştinismul şi l-a recunoscut oficial prin acel edict de la Milan (prin care se acorda libertate religioasă deplin creştinismului, care devine religio licita = religie permisă în Imperiu).
După un lung şir de împăraţi persecutori Constantin cel Mare a fost primul împărat roman care s-a convertit la creştinism, dar care a fost botezat abea pe patul morţii -la Rusaliile anului 337.
Putem afirma azi cu certitudine că el a fost şi primul împărat care a lăsat şi obiceiul ca fiecare împărat să construiască biserci pentru victorii şi realizări, ca mulţumire lui Dumnezeu.

La mulţi ani! Tuturor celor ce-şi sărbătoresc ziua onomastică le doresc bucuria regăsirii păcii lăuntrice, păcii paradisiace.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Constantin şi Elena

  1. Mirela Pete mi-a făcut cinstea ca pentru Povestea parfumată între bloggeri, pentru această sâmbătă, adică pentru mâine, să propun eu tema.

    Ce spuneţi de POVESTEA PARFUMATĂ A INIMII?
    Vrei sa scrii si tu un articol? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s