Urmează duminica Sf. Grigorie Palama

A trecut şi 8 Martie, ne-am bucurat împreună de modul în care cei dragi ne-au copleşit prin exprimarea aprecierilor la adresa femeii- mamă, fiică, colegă, iubită etc. M-aşi bucura să fie la fel şi în Duminica Mironosiţelor, când sărbătorim femeia creştină şi poate că va fi, doar suntem creştini.
Ce-i drept, acum nu am sărbătorit prin îndestularea poftelor trupeşti, ci poate multe dintre noi au apreciat gestul şi gândul bun pe care l-am primit. Spunea cineva că floarea cea mai scumpă nu este cea pe care o cumperi, ci cea la care(în faţa căreia) te apleci, iar voi toti cei care ne-aţi făcut daruri fie ele şi virtuale aţi făcut un gest de reverenţă în faţa femeii şi pentru aceasta vă mulţumim!
În freamătul evenimentelor de tot felul din viaţa noastră ştim totuşi că ne aflăm în Postul Mare şi mulţi dintre noi nu reuşim să ne facem timp pentru a citi din Vieţile Sfinţilor, de a insoţi îndeajuns postul trupesc cu rugăciunea, milostenia, exemplul bun. De aceea m-am bucurat să găsesc acest filmuleţ cu texte după cartea „Sf. Grigorie de Palama-viaţa şi teologia lui” de părintele Teoclit Dionisiatul. Sf. Grigorie de Palama este sărbătorit în a doua duminică din Postul Mare, după duminica Ortodoxiei.
Măcar 34 de minute să ne dăm un răgaz pentru a-l urmări. Nu cere efort şi poate ne ajută puţin la regăsirea luminii din noi.
Vă doresc în continuare un Post cu pace şi iubire!

*Dati clik pe „Watch on YouTube” ca să-l puteţi urmări direct pe youtube.

2 răspunsuri la „Urmează duminica Sf. Grigorie Palama

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s