Izvorul Tamaduirii

In prima vineri dupa Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Izvorul Tamaduirii.

Biserica Izvorul Tamaduirii, o biserica ce dateaza din secolul cinci. Biserica in incinta careia este acest izvor(in subsolul bisericii), este pe partea drepata a Bosforului, in partea asiatica a Istanbulului pe o colina, inconjurata de ziduri groase, intr-o curte nu foarte mare.

Legenda spune ca izvorul a fost descoperit si de Leon cel Mare, care inainte de a ajunge imparat pe la jumatatea sec. V, ratacind prin padurea din acel loc, a intalnit un orb care l-a rugat sa ii dea putina apa. Cand Leon a gasit acel izvor, indrumat de o voce divina, l-a ajutat pe sarmanul om sa bea si sa se spele pe ochi. Acesta s-a racorit si vederea i-a revenit miraculos. Cand Leon a devenit imparat, a construit langa acel izvor o biserica. Mai tarziu, imparatul Justinian (527-565), care suferea de o boala grea, s-a vindecat dupa ce a baut apa din acest izvor. Ca semn de multumire a construit o biserica si mai mare. Aceasta biserica a fost distrusa de turci in anul 1453.
Credinciosii care merg la Istanbul (numele nou al vechii cetati a Constantinopolului), se pot inchina in biserica Izvorului Tamaduirii. Actuala constructie este din secolul al XIX-lea, dar la subsolul acesteia se afla un paraclis din secolul al V-lea unde exista pana astazi izvorul cu apa tamaduitoare din trecut.
Pentru ca a fost ridicata din porunca unui imparat, totul este din marmura; un material nobil, frumos si rezistent care da un plus de grandoare locului.

Această prezentare necesită JavaScript.

-SURSA amfostacolo.ro/…/istanbul…istanbul…/impresii-sejur-si-fotografii-vac..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s