Mâine începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Postul Sf Ap Petru şi Pavel începe întotdeauna în lunea după Duminica Tuturor Sfinţilor, anul acesta începe de luni, 11 iunie şi ţine până în ziua de 29 iunie.
Există şi o regulă după care se calculează câte zile ţine acest post şi anume- câte zile sunt de la data Învierii (inclusiv) din anul respectiv până la 3 mai. Aşa se face că uneori e mai lung , alteori mai scurt acest post, în funcţie de data Sfintelor Paşti, care ştim că e variabilă între 4 aprilie şi 8 mai deregulă.
Tinand seama ca mentinem Pascalia calendarului neindreptat, Sfintele Pasti se pot sarbatori intre 4 aprilie si 8 mai. Astfel, se poate intampla ca Duminica Tuturor Sfintior sa fie dupa 29 iunie si Postul Sfintilor Petru si Pavel sa se desfiinteze. Asa s-a intamplat in anii 1945 si 1956, cand Invierea a fost praznuita pe 6 mai. In cele doua cazuri, Sfantul Sinod a hotarat sa se tina trei zile dinaintea sarbatorii Sfintilor Apostoli. O situatie similara am avut si in anul 1983, cand am sarbatorit Sfintele Pasti pe 8 mai, iar Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel a fost numai de doua zile, 27-28 iunie.„(sursa:http://www.crestinortodox.ro/post/postul-sfintilor-apostoli-petru-pavel-70610.html)

Reclame

2 răspunsuri la „Mâine începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s