stare de greaţă

Această prezentare necesită JavaScript.


(sursa pozelor: imagini google)

E post, dar parcă ispitele nu încetează să te provoace la tot felul de mizerii. Tocmai când mi-am propus să fiu mai bună mi se întâmplă să nu mai văd mereu doar chipul omului frumos în semenul meu. Vorba aia „nu mi-e ruşine că sunt român, ci mi-e ruşine că alţii sunt români”, dar poate se întâmplă şi în alte părţi ale lumii. Nu, nu fac politică (deşi mai ştii de unde ni se trage, că doar de la cap se împute peştele şi puterea exemplului…), descriu doar o întâmplare banală.

După două zile de chin dobândit de la porumbul fiert, uite că începe şi o nouă zi de lucru.
Mă trezesc dimineaţă că sunt parcă sleită de puteri şi îmi permit să ocup şi eu un scaun în mijlocul de transport, care era destul de goluţ.
La a doua staţie urcă ceva mai mulţi pasageri şi nu porneşte bine autobuzul că mă şi trezesc în mijlocul unui scandal a cărei protagonistă se pare că am devenit până să apuc eu să mă dezmeticesc.
Un domn, a cărei mămicuţă nu ştiu dacă a avut durerile facerii mai repede cu 5 minute decât a mea, se răsteşte la mine de ce nu mă ridic să cedez locul bătrânilor?
Măi oameni buni, erau locuri libere în jur, care era problema lui?!
Să dăm vina pe căldură? Dar era dimineaţă încă, ce-o să facă mai târziu, sigur nu era mai bine să stea acasă azi domnul respectiv?
Îmi fac griji pentru el.
Mă ridic cedându-i locul şi mă aşez pe scaunul din spatele lui care era desigur liber.
Încep disputele între el şi alţi cîţiva pasageri care îmi ţineau partea şi se iscă un „război” mai ceva ca pentru scaunul de la Cotroceni.
În tot acest timp eu nu zic nimic( pune Doamne strajă gurii mele) şi număr în gând secundele până să cobor la prima staţie şi să merg pe jos, aşa cum obişnuiam în mod normal.
E adevărat, nu prea m-am simţit eu bine în dimineaţa aceasta, dar nici nu mă aşteptam la asemenea întâmplare jenantă. M-am simţit ca şi când aşi fi fost surprinsă goală puşcă în mijlocul mulţimii.

Dacă ştiam de ce „duş rece” voi avea parte nu urcam deloc în autobuz, oricum mai aveam timp suficient să ajung la birou.
Încă tot nu mi-a trecut starea de greaţă, dar de data aceasta tare îmi e că nu mi se mai trage doar de la porumbul fiert.

Reclame

6 răspunsuri la „stare de greaţă

  • Maine se implineste un an de cand nu-l mai avem pe tata printre noi, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
   probabil nu voi fi la final de saptamana pe aici
   nici cu scrisul nu prea ma impac acum,
   azi am mai postat asa in nelinistea sufletului meu, ca orice intamplari banale capata rezonanta, dar defapt alta e sursa supararii si durerii mele, cred ca ma intelegi
   toate cele bune si voua
   pe curand

   • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe tatal tau!
    Respect durerea ta.Suntem alaturi de tine.
    Dupa a doua interventie pe cord deschis, din mai a.c,cred ca Domnul mi-a dat Duhul rabdarii si al dragostei de viata.Multumesc pentru telefon.Ai participat la bucuria revederii familiei cu Ioan.
    Ramai puternica si frumoasa !

   • Te salut Nona.
    Multumesc ca esti alaturi de mine si simt asta chiar si cand nu reusim sa vorbim mult timp.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
    Ai grija de tine si vezi nu-ti ingreuna motorasul(inimioara) cu tot soiul de griji cotidiene, fii tot asa plina de viata cum te stiu. Esti o luptatoare, te admir si te apreciez pentru bunatatea sufletului tau!
    Imbratisari calde din partea intregii familii.
    Va pupam si va iubim!

 1. te port în gând. şi te îmbrăţişez. să ai putere să treci prin ceea ce ai de trecut. iar tatălui tău, lumină acolo unde este, cu îngerii, fie iertat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s