VEŞNICĂ POMENIRE!

Se împlinesc 2 ani de când nu-l mai avem printre noi pe scumpul nostru tătic, fie-i tărâna uşoară!

A plecat la cele vesnice în postul Adormirii Maicii Domnului, fie ca Maica Sfântă să-i fie mijlocitoare şi protectoare în viaţa cea veşnică; aşează-l Doamne unde cei drepţi se odihnesc!

1004639_501247993297258_516252292_n

Mormântul tatălui meu:DSCN0469 DSCN0470

Tatăl meu a fost un om simplu, dar cu un suflet mare. Blând, modest , muncitor , ştia să repare orice şi orice lucru cât de neînsemnat îl aducea la viaţă găsindu-i o utilitate. A privit viaţa cu conştiinţa responsabilităţii asumate şi ca şi copil căci fiind cel mai mare dintre cei 7 fraţi a fost sprijinul părinţilor săi, mai apoi şi ca şi tată. Familia a fost cel mai important lucru din viaţa sa, cât a putut ne-a ajutat, toată viaţa lui a muncit pentru ca să le de-a şi copiilor câte ceva din truda muncii sale, nici concedii nu a avut decât pe lângă casă, în mijlocul familiei pentru că după ce ne-am căsătorit noi şi am plecat fiecare la casele noastre , au rămas bunicii acolo să se îngrijească de ei. Frumoase generaţii, frumos suflet are românul, trebuie doar să şi-l redescopere. Eu am convingerea că dacă respecţi lumia dumnezeiască din tine şi o laşi să lucreze vei simţi că orice cruce duci, atunci când crezi că nu mai poţi Dumnezeu pune umărul Său . Cât de greu le-ar fi fost îşi îngrijeau singuri bătrânii, poate de aceea au şi fost atât de longevivi pentru că au respectat porunca a 5-a cu sfinţenie:  “Cinsteşte pe tatăl tău si pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l va da ţie” (les. 20, 12). Tatăl meu a fost un bun creştin, şi-a dus viaţa  creştineşte cu dragoste de oameni şi frică de Dumnezeu . Însuţi Doamne, odihneşte sufletul adormitului robului Tău Vasile, în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea.

Şi iartă lui, ca un Dumnezeu bun şi Iubitor de oameni, toată greşala ce a săvârşit cu cuvântul, cu lucrul sau cu gândul.

Că nu este om care să fie viu şi să nu greşească. Numai Tu Singur eşti fără de păcat; dreptatea Ta este dreptate în veac şi cuvântul Tău adevărul

Că Tu eşti învierea şi viaţa şi odihna adormitului robului Tău Vasile, Hristoase, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi Bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum, şi pururea, şi în vecii vecilor –

Întru fericita adormire, veşnică odihnă dă, Doamne, sufletelor adormiţilor robilor Tăi şi le fă lor veşnică pomenire.

Anunțuri

2 răspunsuri la „VEŞNICĂ POMENIRE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s