prin semeni

Nu mai scriu, nu-mi mai doresc sa scriu. Citesc doar si dau mai departe.

Poate  am sa inteleg candva ce e cu mine, ce s-a intamplat ?

Am obosit sa zambesc. Pe semne ca nu era zambetul meu si tot ce e fortat e sortit pieirii. Pana voi invata din nou sa zambesc va  amintesc de  bancul cu evreul convertit:

Un evreu se muta intr-un orasel de catolici. In fiecare vineri, in timp ce crestinii tineau post si mancau numai peste, evreul facea fripturi dupa fripturi, innebunindu-i cu mirosul. Disperati, catolicii se decid sa il converteasca si, dupa amenintari, rugaminti, promisiuni, reusesc sa il convinga. Il duc cu mare alai la Biserica, unde preotul il stropeste de trei ori cu apa sfintita, intonand “nascut evreu, crescut evreu, acum crestin”. Vinerea urmatoare, in timp ce toti catolicii tineau post si mancau numai peste, din casa evreului convertit se ridica miros imbietor de friptura. Innebuniti, s-au prezentat la casa pacatosului, sa vada cum e posibil si l-au gasit in fata unui gratar mare, plin cu carne, pe care o stropea de zor cu apa, intonand: “nascuta vaca, crescuta vaca, acum peste”.

Asa la primul gand esti tentat sa spui „evreul tot evreu…”. Adevarat e si ca este putin fortat bancul, dar dincolo de acest aspect adevarul e ca, nu-i deloc la indemana oricui  sa faca o schimbare launtrica, nici macar cu propria vointa nu reusim, fara ajutor de la Dumnezeu.

Am obosit cu mine.

Incerc sa ma rog: prin tacere, prin fapte, prin semeni.

Zile cu omenie si zambete va doresc.

3 răspunsuri la „prin semeni

  1. daca citesti mult nu ai cum sa nu scrii si sa dai mai departe si ideile tale foarte valoroase….de la oamenii care citesc mult nu avem cum sa ramanen neînvățați….mult sporla citit si inspiratie la scris si dat mai departe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s