Rog oamenii sa cugete mai adanc la rostul lor

20160722_232338 20160722_232356

mormant-ianolide.JPG

Spicuiri din „Intoarcerea la Hristos, document pentru o lume noua” de Ioan Ianolide.

„Rog pe oameni sa se opreasca o clipa din iuresul ametitor al vietii si sa cugete mai adanc la rostul lor.

Acum, cand oamenii au fost supusi, cand toate puterile sunt concentrate intr-o singura mana, cand fiecare individ este urmarit in tot ce face si gandeste, marele adversar al regimului ramane credinta, caci puternicii atei nu au siguranta daca nu sunt intronati ca zei in mintea tuturor supusilor lor. Streangul se strange nu in jurul gatului, ci in jurul sufletului si nu exista iesire, nu exista alternativa. Orice libertate si initiativa este strivita in fasa.

Viitorul acestui neam se zdrobeste in Romania cu toate mijloacele de propagare a ateismului, materialismului si nihilismului. Crestin, roman si om sunt cele trei valori ce se confunda, se intregesc si cuprind sufletul romanesc. Dar de cand se propaga marxism-leninismul, sufletul romanesc a fost inmormantat.

Ne descompunem, ne lepadam de noi insine, murim sufleteste. Tinerii ce cresc acum au constiinta ca sunt romani dar nu mai au suflet romanesc. Moare sufletul crestin al neamului. Avem nevoie sa ne regasim sufletele, sa ne reorientam valorile, sa credem in oameni si in Dumnezeu. Perspectivele unui imperiu comunist triumfator in acest secol se deschid cu intunecimi inca nebanuite de fantezia omeneasca.

(…………………….)

In revolutia ateista a materialismului distingem doua etape: una de distrugere a tot ce a fost vechi si de preluare integrala a puterii si s tuturor parghiilor vietii omenesti de catre comunisti; alta de guvernare absolutista, in care ateismul se impune cu toata presiunea puterii nelimitate. Umanismul brutal de la inceput imbraca acum forma ipocriziei, caci puterea lui nu mai este discutabila.

In aceasta lume  care priveste numai spre pamant, daca vor descoperii cerurile, oamenii vor recapata bucuria vietii, verva creatiei, forta morala, constiinta comuniunii prin iubire. Si exista in popor elemente suficiente care ne dau nadejdea ca vom fi salvati.

(……………………….)

Un popor cultivat, bogat, constient de drepturile sale este un pericol. Un om cu credinta, cu idei, cu idealuri este dusman din principui. Idealul lor este un popor amorf, incovoiat, care sa nu gandeasca si-Doamne fereste!- sa nu ajunga sa actioneze. Legea societatii este dependenta, caci poporul care asteapta cu mana intinsa mila stapanului poate fi strunit fara dificultati.

Progresul socialist e in plina desfasurare. Copiii se destrabaleaza de micuti si la maturitate sunt deja scarbiti de viata. Nu stiu nimic despre Hristos, despre Biserica, nu stiu nici sa-si faca semnul crucii. Batranii gandesc si ei libertin si se prostesc in perversiuni. Dezmatul e general, dar se pastreaza cu strasnicie tacerea asupra lui. Minciuna a devenit inteligenta, caci se minte de sus in jos si se minte atat de des incat practic adevarul nu mai exista. Furtul s-a generalizat, afacerile murdare infloresc la toate nivelurile, relatiile si nepotismul sunt calea sigura spre reusita. omul este indiferent omului si prin urmare raul nu mai are stavila.”

Citesc si gasesc din pacate elemente comune, sigur regimul comunism si-a avut atrocitatile lui, dar azi cat suntem de departe de schilodirea sufleteasca  in care ne-a aruncat comunismul?

Voi continua sa mai citez din aceasta carte si in zilele urmatoare, dar eu zic ca merita citita, sau recitita dupa caz.

* urmariti  si:

CUM VEDEA IOAN IANOLIDE BISERICA IN COMUNISM

http://www.librarie.net/p/192092/Intoarcerea-Hristos-Document-pentru-lume-noua-Ioan-Ianolide

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s