Ioan Gyuri-Pascu

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

Marturisirea lui Ioan Gyuri-Pascu : „Odata cu venirea lui Iisus in lume oamenii au primit doua nestemate: iubirea si iertarea. Daca oamenii ar fi stiut sau ar sti sa pretuiasca mai mult aceste nestemate, ei ar gasi si a treia nestemata pe care Iisus a adus-o pe pamant: fericirea….Faceti-va timp pentru a vorbi cu Iisus Hristos.”

Si de la Catavencii o amintire care sa ne lase un zambet pe coltul gurii macar.

„Îl văd de când intrăm în scara blocului. E micuț, bărbos și are și o chitară în spate. Doar mama nu-l recunoaște imediat. Abia în fața liftului se prinde și ea cine e străinul care așteptă liftul cu noi. Se uită la tata, se uită la mine și, după ce vede că nu are susținere din partea noastră, se decide să rupă ea tăcerea: „Bună ziua, domnule Gyuri Pascu”. Pascu se întoarce, salută respectuos, salutăm și noi, ne zice că nu stă în bloc, că e doar în vizită, dar nu se-ntinde la vorbă. Nu dă semne că-i în dispoziție. Urcăm toți patru în lift. Ușile se închid. Ca un făcut, mergem toți la 8. Și noi, și Pascu.

La un moment dat, pe la 3 spre 4, cum stăm noi acolo în lift și ne respirăm unul altuia în față, mama simte nevoia să lege o conversație cu Pascu. Mânată probabil de dorința de a fi o gazdă bună cu oaspetele nostru – din lift –, îl ia pe om direct la sentiment: „Și, domnule Pascu, cum mai e cu viața?”.

Eh, Pascu, luat ca din oală la faza asta, se chircește puțin. Totuși, mama termină de enunțat întrebarea pe la etajul 4 și Pascu nu se poate da după chitară. Are tot restul de patru etaje pline ca să elaboreze un răspuns.

Pe moment defazat, Pascu se repliază din nedumerire, ridică privirea către interlocutoare și zice: „Păi, doamnă, cu viața e bine, cu viețuirea e mai greu”.”(http://www.catavencii.ro/da-ma-mama-dupa-gyuri/)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s