3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

15
”La multi ani noua, astazi si in toate zilele din an. La multi ani noua care suntem unitatea de masura a sanatatii celorlalti. Noi suntem etalonul, in comparatite cu noi, majoritatea oamenilor sunt considerati sanatosi. Haideti sa privim partea pozitiva a vietii noastre. Daca cei multi merg pe strada si degeaba, noi mergem atunci cand trebuie si cu folos; daca cei multi aud de toate si nu stiu sa spuna ce aud, noi putinul cat il intelegem stim sa-l spunem celorlalti prin semene simple; daca cei mai multi vad totul si nu se bucura de ceea ce vad, noi stim sa pretuim atat lumina cat si umbra; daca cei multi cu mintea considerata sanatoasa nu au intalnit fericirea, noi ne bucuram de ea. Daca in pictura, tablourile cu desene abstracte sunt ridicate la rangul de opera de arta desi sfideaza firescul, de ce noi cei cu dizabilitati care sfidam normalul nu am fi considerari opera de arta a divinitatii? La multi ani oameni deosebiti, la multi ani oameni speciali!!!(Crina Pop) Foarte frumos spus.
Din păcate exact de ziua lor au participat la un protest.  Problemele lor sunt ”cât casa” pentru că nu e ușoară viața nici măcar când nu ai probleme locomotorii:
“Am ales data de 3 decembrie, pentru ca este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ultima formă de a reaminti autorităților că suntem umiliți în permanență, că nu avem acces la sănătate, la educație, nu putem ieși din case din cauza lipsei accesibilizării spațiului public, nu avem locuri de muncă, mulți dintre noi nu au o locuință încălzită, nu au hrană, nu au medicamente.
Asistenții personali, de regulă membri ai familiei persoanei cu handicap, își riscă sănătatea îngrijind-o fără echipament asistiv. Asistenții personali nu sunt plătiți pentru orele suplimentare, pentru zilele de sărbătoare, în care lucrează, nu sunt plătiți pentru zilele de sâmbătă și duminică.
Persoane, din instituții publice, plătite să ne apare drepturile recurg, de multe ori, la acțiuni ostile față noi”, a declarat Daniela Tontsch, președinta Filialei București a Asociației Distroficilor Muscular din România( http://articole.observatorul.ro/persoanele-cu-dizabilitati-protesteaza-de-ziua-lor.html)
La mulți ani oameni frumoși !!!
Cât stă în puterea noastră e bine să ne ajutăm unii pe alții, fără discriminări și cu multă iubire ca fii ai aceluiași blând Părinte.
La mulți ani, sănătate și putere de viață!!!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s