ceea ce are omul dumnezeiesc în el este putința de a face bine

Alegerea lui Matia in locul lui Iuda Iscarioteanul
”Si, rugandu-se, au zis: Tu, Doamne, Care cunosti inimile tuturor, arata pe care din acestia doi l-ai ales, Ca sa ia locul acestei slujiri si al apostoliei din care Iuda a cazut, ca sa mearga in locul lui. Si au tras la sorti, si sortul a cazut pe Matia, si s-a socotit impreuna cu cei unsprezece apostoli.”
FAPTELE SFINTILOR APOSTOLI(1; 24-26)
Sigur nu are legătură cu ce ne așteaptă pe noi mâine, pentru că e departe și scopul și alesul, nu încape termen de comparație, dar noi cum să facem când alegem și votăm?
„Când Iisus este cunoscut si ascultat cu adevărat, atunci se face pace și în suflet, și în familie, și în țară și în lume”cuvintele de duh ale, fie iertat, Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Justinian Chira ne-ar  mai da o speranță. Dar ce speranță, când mulți dintre cei ce se doresc aleși își fac simțită prezența la Sfânta slujbă doar la
”momentul oportun” și nu neapărat pentru că rugăciunea trebuie să fie de obşte, deoarece cântând atâtea cântări, zicând împreună rugăciuni, ascultând îndemnul „să ne iubim unul pe altul, ca într-un gând să mărturisim”, am avea mult de câştigat.
Ei știu doar de iubirea pe interes.
De votat, vom vota, alții au murit  pt dreptul acesta, noi măcar atât să facem.
Problema e că nici noi nu știm pe cine și de ce-i mai votăm, pentru că pe unii nu-i cunoaștem, decât ”atât cât ni s-au dezvăluit”, iar pe alții  îi ”cunoaștem prea bine”.
Și atunci mergem la vot mizând pe scânteia divină din om, după cum spune Sfântul Grigorie de Nazianz: ”ceea ce are omul dumnezeiesc în el este putința de a face bine”.
E ca un exercițiu continuu, nu se poate să nu nimerim odată și odată omul care are putința și voința de a face binele pentru semenii lui.
Ca la jocurile de noroc, ce s-o nimeri! Și asta nu din ignoranță, dar după promisiuni nu te poți lua.
Vom merge întâi la bisercă și poate după rugăciune să avem mintea cea bună și de data asta să fie bine cu cei trași la sorți !
Mâine, 11.12. 2016, volens nolens, merg la vot să aleg reprezentanții din Senat și Camera Deputaților !
Doamne ajută!
Baia Mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s