A-ți trăi viața din plin

 

Circulă în mediu virtual un video motivațional, foarte drăguț chiar, o pledoarie pentru viață care însă lasă loc de interpretări. Orice mesaj poate fi perceput în mod diferit , urmare a unei modificari în proporții diferite a sensului mesajului.

Trebuie să acceptăm că de viaţa noastră de aici depinde veşnicia, ar trebui să ne preocupăm mai multe de suflete, pentru că „nu se ştie nici ziua , nici ceasul în care va veni Fiul Omului„(Matei XXV, 13)

Nu poti fi liber, fără a te elibera, nu poți ierta, fără a te ierta, nu poți iubi fără a te iubi, nu poți trăi însingurat. Mereu va exista un aproape, Mântuitorul ne invită să ne interesăm de cel de lângă noi pe măsura preocupării de noi înșine:  „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Mt. 22, 39). Ceea ce nu înseamnă să îți încătușezi libertatea, să faci doar ce vrea aproapele, pentru că nici tu nu faci pentru tine doar ce vrei tu. Întotdeauna îți condiționezi acțiunile de: stări emoționale, situații, condiții…, te adaptezi în funcție de nevoi de stimuli interni sau externi, pentru că oricât ți-ai dori ceva nu o vei face dacă acel ceva are ca finalitate o conștiință încărcată de lezarea drepturilor cuiva, sau stârnirea unor resentimente, etc. Și dacă totuși o faci, nu înseamnă că te vei simți mai VIU, doar poate așa pentru un timp scurt(ca o gură de aer, după care vei simți aceleași dureri în piept).

Ceea ce ignorăm nu înseamnă că nu mai există. ( 

Azi cam mult se marșează pe lozinci de genul ”fii liber, fă ce vrei, să nu-ți pese de ce spun alții, trăiește-ți viața liber!” Până la un punct putem înțelege aceasta ca un lobi pentru VIAȚĂ, căci cu adevărat mulți uităm să trăim, doar existăm, iar depresia începe acolo unde simți că nu mai poți schimba/ îndrepta nimic și  rata suicidului crește, uneori chiar în rândul celor care crezi că își trăiesc viața din plin, că au și fac tot ce-și dorec.

Binecunoscutul aforism al Fericitului Augustin: „Iubeşte şi fă ce vrei” nu-l exclude pe Dumnezeu, înseamnă de fapt: „Iubeşte-L pe Dumnezeu, şi fă ce vrei”, cu alte cuvinte iubește-ți aproapele pentru că în el se regăsește chipul lui Dumnezeu. Dacă păstrezi tăcerea, să fie din iubire; dacă strigi, să fie din iubire; dacă îndrepți, îndreaptă din iubire; dacă ierți, iartă din iubire. Rădăcina interioară să fie cea a iubirii, din această rădăcină nu poate ieși decât bine. (Fericitul Augustin)

Pacea înseamnă libertate înfăptuită, pacea cu semenii, pacea cu tine.  Cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Și cine poate să adauge măcar o singură zi vieții sale pe pământ?(Psalm 38, 5)

”Pacea lui Hristos, întru care ați fost chemați, ca să fiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre” in veci. Amin (Coloseni 3, 13-15).

Rugăciunea pentru sfărşitul bun al vieţii noastre

Doamne , Iisuse Hristoase , Cel ce voieşti ca toţi oamenii să se mântuiască şi nimeni să nu piară; Care însuţi cu rostul Tău cel Dumnezeiesc ai zis:”Orice veţi cere în Numele Meu de la Tatăl, fi-va vouă”; înaintea Ta cad cu inimă umilită şi cu lacrimi fierbinţi rugăndu-mă cu nădejde la îndurarea ta, ca pentru Numele Tău cel Sfânt, în ceasul sfârşitului vieţii mele, să-mi dai minte întreagă, cunoştinţă adevărată, înfrăngere a inimii pentru păcatele vieţii mele cu care Te-am mâniat, credinţă întreagă, nădejde tare, dragoste deplină, ca astfel, cu inimă curată, să pot zice: Doamne, în mâinile Tale îmi dau sufletul meu: Cel ce eşti binecuvăntat în veci. Amin

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s